Skip to main content

pink is gorgeous ..or sexy..or jambu..... hoho~~


….………………………………………..>>>>>

Setelah beberapa bulan tak bjumpa, pada suatu hari cik awek n cik pakwe pun bertemu muka. Nak sattle masalah kata nya, lalu ter’record’ la perbualan nih..

Cik pakwe : awk sy nk ckp sesuatu kat awk nih..

Cik awek : apa dia awk, ckp la I’m listening ni..

Cik pakwe : sy sebenarnya.. sa.saya…sebenarnya..

Cik awek: sejak bile awk gagap ni.. ckp je la…

Cik pakwe: sy nk putus dgn awk!!

Cik awek: huh!..?? tapi kenapa why? Why?.....

Cik pakwe : sy dh ada org lain, lagi baik dri awk..hoho~

Cik awek : tidakkkkkkk!!! Setelah sy bagi semua kat awk, awk nk putus mcm tu jer??

Cik pakwe: maaf awk kite xmungkin bersama.. jodoh kita xder..

Cik awek: ..huhu..(nangis!..)

Tetiba…

Kring…kringggggggggggggggggg……………………

“hmm.. helo2….. ye, ye… (sambil dok kerat air liur basi meleleh)..

“ok,ok.. tggu sat ye.. sy nk mandi jap.. jap2 lagi sy sampai..”

(adus mimpi rupenya... ingat betul2.. selamat2)..pening jap..

Lepas tu ambik tuala, masuk bilik air terus bukak pili…. Mandi…

“mak….sejukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!... hohohoho~~ “

kul 5 kot.. mmg r, terketar-ketar ak di buat nya… xpenah penah ak mandi seawal pagi nih…

mak ak tengok pon terkejut, apa pasai budak ni bgn awal semacam.. selalu kul 7.30 baru mandi.. ish2 buang tebiat betul la bdk nie…

bangun awal ni ada makna mak.. kalau tak, malas eh bgn awal2)

abis mandi ak pon kuo.. siap2 pakai baju.. angkut semua baju. Dgn baju2 kerja ak bawak sekali..

mak ayah ak naik heran dah..

incik ayah : “nak p keje mana awang eh awal sangat nih? Xmasuk subuh lagi tu….”

Nk g ambik org neh kat stesen bas jap, lepas tu g keje terus r.. hehehe

Serentak tu, mak ayah ak terus tersengeh2…. Dah tau dah.. hehe~~

Ak pon terus bla cepat2, elak ditanya macam2.. my ayah n mak ak bukan buleh kira sgt, kalau dorg mula tanya soklan2.. huh! kalah wartawan.. ak pon xde jwpan kekadang, last2 ak jwb ‘no komen je’.. hahha  ..

Pahtu ak pon terus la p bando KT ambik org n anto la tempat yang sepatutnya.. xde la ak nk konar kot tempat2 lain kot.. ak ni masih waras lagi.. ank org tu…. Kalau dah ‘sah’ bini ak lain la… ak bwk terus je memana, xdek sape nk marah dah eh.. hehe~~  (gatai)..

Hari ni ak bersemangat ada 2 sebab, 1 sebab ‘org tu’.. satu lagi sebab nk pakai baju baru… warna pink tu… auwww…… gorgeous gitu.. haha…

 

Hah! Jambu?... ah lantak korg r nk ck papa.. dah ak suke.. ko xsuke tu korg nyer pasai la… kan..kan…

Ak suke copy ayat kwn ak sorg nih.. dia ckp camgini kat ak…

“kalau duk dengar cakap org lain, (kutuk, maki,perli, menganjing n seangkatannya) sampai bile kita tak maju, xsenang sokmo la kita di buat nya duk dengar ckp org, buat xtahu je la”.

Terpikir ak, ada betul jugak kata2 nya.. walaupun kekadang dia ni xleh ‘pakai’ sangat, sesekali berharga gak ayat dia.. waaaaaa…. J

Dulu ak anti benor dgn warna ni.. malu kot nak pakai.. ni antara kes kena kutuk d kwn2 r ni…dorg ckp jambu la.. apa la.. pondan la… hoho… padahal xde apa pon.. antara kite berani n tak  je.. so masing2 ada style tersendiri.. kalau korg suke pakai je la.. xyah nk dgr ckp org lain.. janji kite hepi.. hihihi~~..

Ni mesti ada org ckp..

“wah nk menunjuk baju baru la tu.. ak pon ada, xyah la tunjuk.. belagak!!”

Ermm… ak rasa ini hak aku, nk belagak ke tak.. telah menjdi menjdi suke suki ak nk tunjuk apa2 pon..kan…  lagi pon ak xlah mcm sesetengah org...tiap2 bulan beli baju, lepas tu post kat blog or FB.. tu lagi belagak tu… ak ni lah selepas 2 tahun baru ak beli baju baru. So xde salahnyer kan….  Ok teruskan… 

Memang betullah kata2 pakar motivasi like HM.Tuah Iskandar, Dr.Fazilah Kamsah kekadang tu kita perlu pakai gak baju baru, mahal n warna yang lain dri kebiasaan dri org lain.. sebab  bila kita pakai baju baru + mahal ni kita akan rasa satu perasaan lain dari yang lain. Keyakinan kita tu akan datang mendadak.. energy confident tu dtg dgn byknya… mula tu ak xyakin sangat.. tapi ari ni baru ak percaya, padan la ak rasa confident tiba2, semangat tu lain macm je…. ehhe  buktinya, kul 7.15 ak dh terpacak dpn ofis.. ahha giler ak arinih!!... 

Start arini ak xnk dgr dh ckp org, dgr ckp dri sendri je… letih dh nk dgr ckp org.. tdi kwn ak cik awis hafiz siap cri info lagi pasal baju pink ni… laju je mencari ni.. katanya;

“xsalah pakai baju pink asalkan match dgn wana kulit kita”

Dan lagi pasai baju pink, utk lelaki yg rasa malu nk pakai.. tgk je kat bwh or klik link ni…

 

 

 

p/s: I like pink color.. forever… lalallalallalala~~

 

Comments

Popular posts from this blog

Telinga Tersumbat ? ?... hilang nikmat!!

Semalam selepas berbuka puasa saje tengok2 barang kat almari kabinet dapur umah tgk apa yang ada. Then terjumpa putik kapas dlm plastik. Ada la dalam 5, 6 batang. So tetiba tangan ni terasa gatai la plak nak mengorek telinga. Bila ingat2 balik last korek rasa nya setahun yang lepas..kuikuikui. :-P. Jadi tanpa membuang masa ak pun terus la menerjah ruang dalam telinga kanan ak dengan putik kapas tersebut. Masuk sebatang rasa bangga jap. Yer lah tgk sisa2 tahi telinga yang melekat kat putik kapas tersebut banyak kau.. Yela dh stahun tak korek kan.. Haha... Lepas tu ak masuk lagi sebatang n then tetiba telinga terus senyap. Berdengung je. Dengar bunyi pun mcm dengar tak dengar je. 
 ( putik kapas xelok korek telinga )
Ah sudah ak, korek punya korek lagi tak jalan jugak. Letak air pun xjalan. Hati dah risau takut jadi pekak. Xnak la muda2 lagi dh pekak. Dh la nak kawin xlama lagi. Xpasai nt org ckp pengantin baru pekak......hah! Tak nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!! Malam tu terus xjadi nak p t…

Cuci Telinga Tersumbat? Kembali Nikmat? bhg.1

Assalamualaikum W.B.T

Ya Allah lama sungguh tak kemaskini blog ni. dah hampir 4 tahun. mesti dah beranai -anai gamaknya.. 

setiap kali masuk bulan puasa je mesti post aku pasalTelinga Tersumbat?.. Hilang Nikmat??akan naik balik.. haha rupa - rupanya masih ramai lagi mengalami masalah yang sama dengan aku kot.. 

aku jadi syok balik bila ramai yang komen2 pasal telinga mereka yang tersumbat, nak buat macam mana, dah la puasa.. batal ke nanti dan so on... 

terasa "di hargai' pulak bila orang duk komen2 minta pendapat seolah - olah aku ni 'pakar' dalam bab itu, hakikatnya aku pun noob jugak sebab bukan bidang aku tu.. tapi aku melayan sahaja sebagai kawan2 dan sebagai manusia yang pernah sebaris mengalami masalah yang sama :D 

untuk post kali ni julung - julung2 kali nya aku nk buat 'survey' ada tak yang nak tau cara-cara kita cuci telinga yang tersumbat sendiri? supaya kembali bernikmat sendiri? alat apa nak guna? berapa kos dan sebagainya? 

kalau ada yang komen, nanti…

Pengucapan Awam .. Public Speaking

Salam… ni adalah pengalaman ak yang ak nk kongsi semasa ak menghadiri kursus induksi di akademi audit di nilai bulan 2 aritu.. antara bnyak2 tajuk ak sengaja memilih tajuk ni sbb ak rasa dekat di hati, lagipun ak suka buku2 motivasi ni,so bila dekat di hati.. senang lah kita nk cari point n laksanakan tajuk yg diberi dengan jayanya..insyallah… Tapi ak mgaku gak r tajuk ni susah.. sbb hanya org yang boleh mendalami maksud tersirat je boleh cari point..kalau tak kelaut lah… hoho..apa yang penting adalah buat research sebaik mungkin.. sekarang ni semua maklumat di hujung jari je..senang je kan… Antara yg ak buat ialah mendengar pemidato2 negara yg hebat.. pelajar2 Universiti yag banyak je videonya dalam internet, dan dari situ kite boleh cedok sedikit sebyk idea yg MANTOP!! Dri mereka.tajuk yang ak pilih ialah… Menyelami komunikasi minda, jika sesiapa nk copy or guna utk buat pengucapan awam dipersilakan.. tapi sila link semula ke blog sy yer.. tq..~MENYELAMI KOMUNIKASI MINDA~
“ bissmilla…