Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2010

Peristiwa 30 Julai 2010 ~jamuaN PeRPisahan ku;))

(:.. peristiwa hari ni mmg best r.. betul2 perancangan yang rapi.. huhu mmg aku tertipu la.. :)) apa2 pun trima kasih kat smua yg sggup bkorban masa tenaga.. wang ringgit semata2 untuk even hari nie.... mmg ak sangat2 hargai..;))
~~rentetan peristiwa~~
~malam sblm 2 ak ada tanya,
"awis ko xbalik ker umah ker", kata ku..
kepandaiannya berlakon dengan selambanya... mjwb 'tak'.. tersangat la musykil aku... iyer lah... apa taknya.. sllunya rutin dia tiap jumaat balik umah..~ uih.. musykil dah kat situ...
~ pagi nya hari nie..(jumaat).. awis pepagi lagi dah lesap.. kemana lah bdk2 nie.... kejap balik kejap ada.. huhu... lagi lah musykil... lpes solat jumaat... hairan bin pelik...
~ budk2 umah.. akbar, boyak, awis xbeli nasik bgkus.. beli roti jer.... aih!! xlapo ker budk2 nie.... huhu.. pelik2.... 
~ ak biasa la dh knyg sbb mlm 2 dah melantak roti canai 2 bijik... so knyg lagi.. tak mkn tgh ari... hehe ..ak apa lagi tido la... letih sgt,.. mlm 2 xtdo sampi ke pagi... melyan i…

Minggu Accounting WeeKs~~

gambo2 nie.. ntah sape lah ambik... senior2 kot...... dlm mggu nie... yg duk bulat2 2 program apa ntah,, pusing2 telur n budu dlm cawan, sapa wat tumpah kena wat karekter apa2 ntah.. ikut yg dah dlm kotak senior wat ... tapi kureng sikit la... xberapa mengkelakarkan.. ..8))
tapi yang duk bulat2 susun puzzle tu men treasure hunt, yg nie mmg best.. penat weh duk pusing2 umt... tapi agak mencabar gak la... klu2 dia susah benor nak hafal.. akhirnya dapat la.. no 2... yg juara team boyak.. ish... xaci tol..boyak men tpu... hehhe :))

Gmbar kelas Sem ! ~ Degree Accounting

ni adalah gambo time first masuk UMT, time nie skima lagi... ikut la apa org nak buat...time nie gak la xtahu lagi perangai mcm2 kerenah budak nie.... mula2 rasa mcm best la tapi lama2 baru tahu erti perangai masing2.. so xkisah la... tu hak dorg, tapi pandai2 r nak kawan sesapa... asalkan hepi jer.. hihohoho...
tapi dlm kelas dorg nie mmg best.. semua lecturer dorg perkena... smpi lecturer kata "kamu la batch account ptama yg xskima.... apa xnyer... selgi boleh jwb,, mmg jwb.. hahaha.. mmg best2.. :))"

UnivErSiTi MaLAySiA TerEnGganu (UMT)

Perjalanan hidup ku sebagai student~~
26 hb 7 2009~
~saat ku mendapat kptsan bahwa ku perlu bernti kan keje n mnymbg stdy di UMT, hati ku berpecah pecah.. perlukah ku meneruskan niat ku ini. ..adakah kena masa nya atau sekadar melarikan dri keserabutan kerja benggong di mydin... hohoho... trnyata kptsan last minit ak nk smbg stdy memberikan ku sribu erti... yang di tinggalkan terpaksa ksdihan, tapi yg menanti tak siapa yg tahu... hehe...:))
mcm2 aku tnya org lain UMT nie ok tak, tapi rata2 kata sijil xlaku sgt.. almaklum la namanya x segah UUM or UiTM.. tapi lepas ku msuk ternyata mmg xnyesal lah... rupanya DegRee AcCountIng kat UMT TERBAIKK!!! bah kan lebih power dr UiTm nun... MIA sdri kot iktiraf ... antra 7 uni sahaja yg soalan di gubal olh beliau... :))
so bg mereka yg xnak masuk UMT mmg rugi woo....
sem 1~~OnE
lepas dah jejak kaki kat umT ni.. terasa lapang je dada, dari kesibukan keje yg mbodohkan... ilangla... pekikan... ketensionan... dgn staf2 yg sstghnya mereng agak tahap dewa... …

PUISI CINTAKU UNTUK MU WAHAI SANG CINTA KU

Saat ku melihat diri mu pertama kali..Hati ku telah terdetik sesuatu…Tapi ntah mengapa aku sukar mengerti,Erti sebenar maksud yg tersembunyi…
Bila masa kian berlalu..Waktu bertukar malam…Ia semakin marak mendekati,Tapi ak sengaja menepis kan rasa,Kerana ku sekadar tak percaya adakah ini cinta..
Mungkin… ia sekadar bayangan atau pun gurauan semata-mata,Tapi lama kelamaan hidup ku semakin bercahaya,Bila adanya kau di sisi ku… mgkin I suatu petanda,Bahwa ku cinta pada mu??Huhuhu..
Tapi aku juga perasan kau juga begitu,Perwatakanmu, menunjukkan kauJuga syg kepada ku,Cuma masing2 tak berani meluahkan rasa,Takut bertepuk sebelah tangan.
Sungguh pun aku cuba menepiskan nya…Tapi cinta ini tetap dtg tanpa dipinta..Mungkin ini cinta terbaik untuk ku dgn mu?


Lirikan mata mu, suara mu, kata kata mu…Membuatkan aku sgguh terpesona,Pertama kalinya ku merasakan nya,

PeNgat duRian & AyaM MaSAk tuMis.... ;))

skunk nie musim durian la plak... hohoho..uih mcm2 bau ada tergoda rasa nak beli tak mampu... ada pokok pun xleh harap.. xde buah.. mandul tol lah... hehehe... xpe2... esok aku nak pakat dgn awis wat pengat durian n ayam masak tumis.... xtahu la jadi ke tak.. ni trail pertama kteorg.. if xjadi pon kita org bantai jer la.... :) asal sesedap rasa udah ler.. hehe....
alang2 duk umah sewa nie.... kejap jer... reramai la plk mber2 nak gak, tapi yg tak tahan 2.. mcm2 la dorg komen kononnya xsuke la... only makan sup mushroom la... apa la... xmain la pengat2 durian nie... hohoho belagak sial!!... xpe esok ak nk tgk dh masak dorg telan ke tak... haha tau la ak ngutuk nt cam mana.. hehe :))

buku motivasi terbaik

buku2 yg sgt berguna untuk peningkatan kendiri, sangat sesuai di baca oleh setiap peringkat umur.. yang pasti sangat berilmu... :)

Hidup Penuh Gaya

org kata hidup ini biar lah miskin tapi asal kan bergaya… huhu~tapi betul ke kalau miskin boleh bergaya?? mcm mana nak bergaya kalau xder duit kan. duit merupakan satu keperluan, tanpa duit kita tak boleh buat apa-apa, bukan bermakna kita hidup untuk duit tapi duit perlu untuk kita hidup, betul kan. zaman dahulu kala boleh la ungkapan itu di guna pakai sebab hampir semua makanan di tanam dan di makan untuk diri sendiri, tapi bagi zaman serba canggih ini semuanya serba pantas, makanan pun pantas itu sebabnya restoran pantas2 mcm KFC, McD tumbuh bgaima pacat keluar selepas hujan hhee….. tapi walau bagaimana pun kita bergaya asalkan ikut lah kemampuan kita.. ok? p/s: skrg nie ramai dah pakai baju bundle,, org dah tak kisah asalkan ..ada style,,