Skip to main content

DI SEBALIK TABIR BLOG




Luangkan masa buat seketika men'join segmen 'blogger fofulor'... hehe :)

(",).... oh!smart (perasan)..lala~~

latar belakang

ermm... my incik ayah n puan emak bagi nama muhd amin bin musa.. bleh je panggil 'amin' je.. umur dah separuh usia..dulu stdy kat poli jap ambik dip akaun,
lepas tu keje jap, n then futher stdy lak ambik degree akaun lak,
tapi syg lepas 1 tahun berenti.. coz dapat keje..
now keje sbg penolong auditor kat syarikat 'gomen'...
apa lagi ekk...ermm ak suke mendengar masalah org lain, tapi ak susah nk luah masalah ak kat org lain..apakah?..:D ~
ekcelly, ak baru gak dlm bidang terjun 'blogger' nih, selalunya ak jadi 'silent reader' je..
ak suke buku2 motivasi like author Dr.HM Tuah Iskandar, novel2 kureng sikit..
quote ak suke guna
"pelan - pelan kayuh".

jumlah follower

30 org je baru, xpe2 usaha lagi :)

Jika aku tak dak blog , apakah yang aku lakukan di dunia maya ini ?

huhu~ hari2 celik mata.. sampai ofis, bukak FB update blog n merewang2 kat website lain.. begitulah seterusnya sampai mampus.. hihi~~

kepentingan blog kepada aku.

blog bagi ak satu medium ak luahkan perasaan, sbb ak susah nk luah kat org, jadi bila ada org komen ia merupakan 1 kepuasan xterhingga ak rasa..walla...

Blog feveret yang wajib singgah hari hari .. Kenapa dan mengapa

ak suke blog yang penulisnya menulis dari kacamata yang amat berbeza, sekali ak baca ak dapat rasa dia nih lain dari lain.. xsemesti blog tu sarat dgn info, just ceritera santai pon dah cukup. antara blog wajib ak singgah hari2 ialah.. ben ashaari, ariff shah, zackzukhairi, kereta mayat..



ok done!

sesape xjoin sila la join skrg sblum kapal terbang berlepas n anda ketinggalan di bawah ok.. daa

salam... :)

klik link nih... www.benashaari.com








Comments

  1. salam,
    mengunjungi disebalik tabir blogger;p
    dtg dr blog abg ben;D

    disebalik tabir apisv2

    ReplyDelete
  2. hai.salam kenal dari blog abg ben.
    jom usha blog sy :

    http://missepafazwin.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. salam ziarah disebalik blogger nih..:)

    http://riez1004.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

    jom ziarah and follow saya..:)

    ReplyDelete
  4. salam perkenalan..dr blog bro ben :)

    ReplyDelete
  5. BW and follow dari segmen Ben..

    ReplyDelete
  6. buat spotcheck dari BA

    salam kenal

    ReplyDelete
  7. singgah n follow dari blog abg ben..
    salam perkenalan~

    ReplyDelete
  8. same ah...aku pong suke buku Dr Tuah..so far aku dah baca 2 buku motivasi dari dia

    ReplyDelete
  9. salam perkenalan...
    datang jalan2 dari belog abg ben...
    happy blogging!

    http://geekzster.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. Semalam tak sempat singgah blog sesapa pun..
    so rase macam x bagus..
    okey, sekarang tengah terjah bolg u all..
    mari kita ramaikan kawan2 sekeliling kita ya...
    ok..chow..

    ReplyDelete
  11. haiiiii . poli mana tu? meaw pon poli jugak :)

    nyway,meaw da folloe ur blog, n majulah untuk berblog , peace :)

    ReplyDelete
  12. salam singgah dr segmen sebalik tabir abg ben.

    keep it up blogging yaa !!! :)

    dah foloww!!

    Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

    ReplyDelete
  13. singgah dari the same segment...:)

    meh ke rumah,
    ~damia dan selsema~
    keep in touch ye..♥♥♥

    ReplyDelete
  14. wah aktifnya ang ber blog sklrg! hehe

    ReplyDelete
  15. salam pkenalan.. datang dr blog abg ben:) dah follow.. nnt follow kita balik tau..maceh..
    ~~~>>>rizaros.blogspot.com

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Telinga Tersumbat ? ?... hilang nikmat!!

Semalam selepas berbuka puasa saje tengok2 barang kat almari kabinet dapur umah tgk apa yang ada. Then terjumpa putik kapas dlm plastik. Ada la dalam 5, 6 batang. So tetiba tangan ni terasa gatai la plak nak mengorek telinga. Bila ingat2 balik last korek rasa nya setahun yang lepas..kuikuikui. :-P. Jadi tanpa membuang masa ak pun terus la menerjah ruang dalam telinga kanan ak dengan putik kapas tersebut. Masuk sebatang rasa bangga jap. Yer lah tgk sisa2 tahi telinga yang melekat kat putik kapas tersebut banyak kau.. Yela dh stahun tak korek kan.. Haha... Lepas tu ak masuk lagi sebatang n then tetiba telinga terus senyap. Berdengung je. Dengar bunyi pun mcm dengar tak dengar je. 
 ( putik kapas xelok korek telinga )
Ah sudah ak, korek punya korek lagi tak jalan jugak. Letak air pun xjalan. Hati dah risau takut jadi pekak. Xnak la muda2 lagi dh pekak. Dh la nak kawin xlama lagi. Xpasai nt org ckp pengantin baru pekak......hah! Tak nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!! Malam tu terus xjadi nak p t…

Oh! Anak.... alahai Ibu dan Oh! Bapak..... Silap Siapa Kah??

dalam 3 minggu lepas ak berkesempatan melancong sekejap kat pinggir kota. alah  tak jauh mana mana pun.. ROB je.. 

menatang apa tu ROB?? Republik Of Besut la... (ntah mcm mana la terkeluar republik tu.. planet asing baru jumpa ke apa nih..~~)

di ROB ni ak datang buat keje, kat Pejabat Gigi Jerteh. adalah dalam 2 minggu gitu. nak menghabiskan saki baki kerja yang jauh2 dulu sementara nk masuk bulan puasa tahun ni.. boleh buat yang dekat2 pulak nanti.

so, kat sana ak stay la 2 tempat, minggu 1 ak duk Hotel One Utama betul2 duk tengah bandar dan minggu ke-2 pula duk Demong Beach Resort.  Pada ak ok la. harga boleh tahan dan berpatutan. (details nanti ak cerita di entry lain). 

kerja.. biasa la semua ada stress, penat lelah dengan peraturan baru, masalah dengan pihak staf lagi mcm2 la. tapi sebagai org yang di pertanggung jawabkan dengan kerja tu.. kita rilek2 sudeh la... mcm ada satu lagu tu.... 


rilek brader, brader rilek... rilek la............... mcm tu lah lebih kurang kan. 
so, after har…

Digi Internet Brodband ~ Limited Edition Prepaid Internet Turbo 3G Compatible

Salam kepada peminat2 ku semua..(ada peminat ke??) haha.. perasan lebih ak nih.. dah la lama tak update 2 bulan kot.. ni gara-gara PERASAN BUSY lah jadi mcm ni.. aish… tak pe… kali ni ak akan start rajin smula update.. moga2 lah kan.. hahaOk kali ni ak nk review sikit pasal tajuk ni “DiGi Internet Brodband”. Ok ni bukan yang pakai line nyer.. tapi prepaid sahaja.. kiranya kalau korang pakai tak delah nak terikat bayar bulan2.. b’coz tempoh ‘active’ dia berdasarkan bilangan hari bukan berapa jumlah kredit yang ada.. ok nk tahu lanjut Jom!! Baca lagi..
Dah lama sebenarnya ak usha-usha pasal broadband ni, semua provider ak terjah, baik Celcom, Maxis , My Happy hinggalah DiGi nih.. kalau ak nk ambik mana2 pon boleh je bukan ak tak mampu cuma ak nak cari yang lebih bgus je baik dri segi ‘Coverage’ (yang paling utama), speed dan harga dia. Sebabnya lagi ak nak pakai dekat “Samsung Galaxy Tab’ ak sahaja..Usha punya usha akhirnya ak beli gak Digi Brodbandni.. mungkin ada tertanya knpa ak ta…