Skip to main content

Posts

Showing posts from 2011

Digi Internet Brodband ~ Limited Edition Prepaid Internet Turbo 3G Compatible

Salam kepada peminat2 ku semua..(ada peminat ke??) haha.. perasan lebih ak nih.. dah la lama tak update 2 bulan kot.. ni gara-gara PERASAN BUSY lah jadi mcm ni.. aish… tak pe… kali ni ak akan start rajin smula update.. moga2 lah kan.. hahaOk kali ni ak nk review sikit pasal tajuk ni “DiGi Internet Brodband”. Ok ni bukan yang pakai line nyer.. tapi prepaid sahaja.. kiranya kalau korang pakai tak delah nak terikat bayar bulan2.. b’coz tempoh ‘active’ dia berdasarkan bilangan hari bukan berapa jumlah kredit yang ada.. ok nk tahu lanjut Jom!! Baca lagi..
Dah lama sebenarnya ak usha-usha pasal broadband ni, semua provider ak terjah, baik Celcom, Maxis , My Happy hinggalah DiGi nih.. kalau ak nk ambik mana2 pon boleh je bukan ak tak mampu cuma ak nak cari yang lebih bgus je baik dri segi ‘Coverage’ (yang paling utama), speed dan harga dia. Sebabnya lagi ak nak pakai dekat “Samsung Galaxy Tab’ ak sahaja..Usha punya usha akhirnya ak beli gak Digi Brodbandni.. mungkin ada tertanya knpa ak ta…

Pengucapan Awam .. Public Speaking

Salam… ni adalah pengalaman ak yang ak nk kongsi semasa ak menghadiri kursus induksi di akademi audit di nilai bulan 2 aritu.. antara bnyak2 tajuk ak sengaja memilih tajuk ni sbb ak rasa dekat di hati, lagipun ak suka buku2 motivasi ni,so bila dekat di hati.. senang lah kita nk cari point n laksanakan tajuk yg diberi dengan jayanya..insyallah… Tapi ak mgaku gak r tajuk ni susah.. sbb hanya org yang boleh mendalami maksud tersirat je boleh cari point..kalau tak kelaut lah… hoho..apa yang penting adalah buat research sebaik mungkin.. sekarang ni semua maklumat di hujung jari je..senang je kan… Antara yg ak buat ialah mendengar pemidato2 negara yg hebat.. pelajar2 Universiti yag banyak je videonya dalam internet, dan dari situ kite boleh cedok sedikit sebyk idea yg MANTOP!! Dri mereka.tajuk yang ak pilih ialah… Menyelami komunikasi minda, jika sesiapa nk copy or guna utk buat pengucapan awam dipersilakan.. tapi sila link semula ke blog sy yer.. tq..~MENYELAMI KOMUNIKASI MINDA~
“ bissmilla…

Wooott!! JOm! MasUk Universiti……

Woot2!! Hari ini sudah ramai budak u mendaftar semester baru or budak baru yang baru masuk u dah mula sesi orientasi kat u memana.. antara 3 IPT UitM, Politeknik dan UMT yang pernah ak masuk satu je ak penah graduate yang lelain xsampi kemana terus OUT atas sebab2 tertentu… Penceritaan ak kali ni bab u plak. Sebenarnya ak dah simpan lama entry ni dlm otak, cuma malas je nk taip ntah kenapa, nak kata busy sangat idok ler.. .. mybe lah kan PERASAN SIBUK!! Kot.. haha macam2… Ok let go….. Saban tahun tiap2 kita selalu di sibukkan dengan berita budak2 skull alah budak UPSR, PMR dan SPM nk ambik exam kan.. bermula lah solat hajat doa2 di bekalkan… ok itu bagus! dan waktu tu lah jugak macam2 ceramah, berita, n maklumat bagai di beritakan kepada si budak2 skull ni. kekadang tu lahir rasa kesian sebab bukan semua info yang di berikan oleh ‘golongan bijak pandai’ adalah BETUL!!.. ak ulang lagi sekali TIDAK BETUL! atau erti kata lain SALAH!!.... meh sini ak explain kan.. Ya dari pandangan aku ia…

Infinity Downline / LOGIN FB DAPAT RM100 Halal?

Salam…. Dh cukup sminggu ak xupdate blog… skrng ak nk update sikit.. biarhidup sikit blog ak ni kan..kan.. Ak sebenarnya seorg yg tersangat lah sibuk,,.. 2 mggu lepas je ak p buat audit.. ada ke patut bos ak suh siap kan dalam masa 1 minggu? dah la banyak keje lak tu..ish2.. xpatut2… apa2 pun ak bjaya gak siap kan wlaupun tercicir kat mana2.. Dan sekarang ak ada masa melepak2 kat ofis sambil melayan2 FB n Blog Buruk ak ni, menghabis2 kan masa sementara menunggu ak nak p induksi 28/3 – 6/5 nanti.. bubye.. TERENGGANU.. hehehe~~Sibukkan aku.. sibuk tak??.. haha~~ Ok, mungkin korg dah tahu apa ak nk cakap ni atau pon tidak, mungkin juga ada yang dah dengar, mencuba join sekaki (ni aku), mgkin juga hanya pandang sebelah mata n terus bla…. Mungkin!..mungkin!..mungkin!! ..hmmm Ok hari ni ak nk bercakap n beri info pasal…. Infinity Downline or Login FB dapat RM100?..

Hah!.. pernah dengar kan… Alah gambar org duk pegang DUIT riban2 tu, ada duk dalam kete, duk dalam umah, n mcam2 lagi lah.. kem…

DI SEBALIK TABIR BLOG

Luangkan masa buat seketika men'join segmen 'blogger fofulor'... hehe :)
(",).... oh!smart (perasan)..lala~~
latar belakang
ermm... my incik ayah n puan emak bagi nama muhd amin bin musa.. bleh je panggil 'amin' je.. umur dah separuh usia..dulu stdy kat poli jap ambik dip akaun, lepas tu keje jap, n then futher stdy lak ambik degree akaun lak, tapi syg lepas 1 tahun berenti.. coz dapat keje.. now keje sbg penolong auditor kat syarikat 'gomen'... apa lagi ekk...ermm ak suke mendengar masalah org lain, tapi ak susah nk luah masalah ak kat org lain..apakah?..:D ~ ekcelly, ak baru gak dlm bidang terjun 'blogger' nih, selalunya ak jadi 'silent reader' je.. ak suke buku2 motivasi like author Dr.HM Tuah Iskandar, novel2 kureng sikit.. quote ak suke guna "pelan - pelan kayuh".
jumlah follower
30 org je baru, xpe2 usaha lagi :)
Jika aku tak dak blog , apakah yang aku lakukan di dunia maya ini ?
huhu~ hari2 celik mata.. sampai ofis, bukak FB upda…

April Fool di Bulan Februari.. sape pekena sape.. :)

Assalamualaikum..semua.. Sudah agak lama ak rasa menyepikan diri dari dunia blog ni, iyelah sibuk dengan kerjalah katakan maklumlah pekerja cemerlang.. (cemerlang sgt lah ak nih.. haha).. pg audit sana audit sini audit sinun, orang2 kat ofis ak audit dah naik menyampah dh tgk muka juruaudit sekor2, ak lagi lah nek menyampah nk mengadap fail, kertas belambak2 atas meja.. adus! Mengantuk! Bosan! Ak tidur je kekadang.. hahaha Walaupun ak duk menyepikan je,tak bermakna ak x g jenguk blogger2 member lain like ben ashaari,zackzukhairi,kereta mayatariff.shah n lelain lah.. (ramai sgt xlarat nk tulis).. hoho tapi ak malas nk update blog ak je, idea tu rasa mcm banyak, tapi bila dh menaip separuh jalan, ilang mcm tu je ideanya.. menci2 kekadang. Last2 ak stop terus menulis, lagu ni la jadi nya.. bersawang blog ak nih.. huhu~~ Ak lebih suke jadi ‘silent reader’ kat blog2 org lain, nk tinggalkan komen jgn harap la, kalau bahan ak baca tu xmenarik dari sudut pandangan kepala hotak ak nih, hoho~~o…

Bila Mancis dan pemetik api ak tertukar..aduss!!

Cerita ni berlaku agak2 dlm bulan pose tahun lepas kot. Ak pon dah lupe dah tapi bile di ingat2 balik terkekek ak gelak sorg2, n bile ak citer kat mber2 ak lain pon guling2 ak kena gelak.. hahaha…. Tempat: kedai runcit, Bandar baru bangi, taman apa tah..Masa: around kul 7 ptg,Masalah : kehabisan sumber api.Aritu seperti biasa lepas ak balik keje dalam kul 6 ak sampai kat umah, ak terus p mandi n solat siap2. Kemudian ak turun masak nasik jap smtra nk tunggu bbukak pose.. lepas tu ak lepak2 malas dpn tivi sambil layan citer yang x sesedap mana.. (Chinta lakonan ak anti fasha Sandal) hoho…Ok nasik dah masak, waktu tu kul 6.45 pm ak pon amik setin sardine dlm kotak2 bekalan ak utk sebulan tuh, nk masak lah nih… ~sardin ni terbaekknyer...
(sardin jelah ak reti masak yg lain xmampu, iyerlah skurang2 ak masak gak kan…payah nk cari lelaki zaman skrg yg pandai masak mcm ak nih.. ~~(perasan jap.. ) walla~~ak dh bosan beli makanan asyik benda sama kot…. dh la mahal kat bazaar ramadhan kat bangi …