Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2013

Telinga Tersumbat ? ?... hilang nikmat!!

Semalam selepas berbuka puasa saje tengok2 barang kat almari kabinet dapur umah tgk apa yang ada. Then terjumpa putik kapas dlm plastik. Ada la dalam 5, 6 batang. So tetiba tangan ni terasa gatai la plak nak mengorek telinga. Bila ingat2 balik last korek rasa nya setahun yang lepas..kuikuikui. :-P. Jadi tanpa membuang masa ak pun terus la menerjah ruang dalam telinga kanan ak dengan putik kapas tersebut. Masuk sebatang rasa bangga jap. Yer lah tgk sisa2 tahi telinga yang melekat kat putik kapas tersebut banyak kau.. Yela dh stahun tak korek kan.. Haha... Lepas tu ak masuk lagi sebatang n then tetiba telinga terus senyap. Berdengung je. Dengar bunyi pun mcm dengar tak dengar je. 
 ( putik kapas xelok korek telinga )
Ah sudah ak, korek punya korek lagi tak jalan jugak. Letak air pun xjalan. Hati dah risau takut jadi pekak. Xnak la muda2 lagi dh pekak. Dh la nak kawin xlama lagi. Xpasai nt org ckp pengantin baru pekak......hah! Tak nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!! Malam tu terus xjadi nak p t…

Oh! Anak.... alahai Ibu dan Oh! Bapak..... Silap Siapa Kah??

dalam 3 minggu lepas ak berkesempatan melancong sekejap kat pinggir kota. alah  tak jauh mana mana pun.. ROB je.. 

menatang apa tu ROB?? Republik Of Besut la... (ntah mcm mana la terkeluar republik tu.. planet asing baru jumpa ke apa nih..~~)

di ROB ni ak datang buat keje, kat Pejabat Gigi Jerteh. adalah dalam 2 minggu gitu. nak menghabiskan saki baki kerja yang jauh2 dulu sementara nk masuk bulan puasa tahun ni.. boleh buat yang dekat2 pulak nanti.

so, kat sana ak stay la 2 tempat, minggu 1 ak duk Hotel One Utama betul2 duk tengah bandar dan minggu ke-2 pula duk Demong Beach Resort.  Pada ak ok la. harga boleh tahan dan berpatutan. (details nanti ak cerita di entry lain). 

kerja.. biasa la semua ada stress, penat lelah dengan peraturan baru, masalah dengan pihak staf lagi mcm2 la. tapi sebagai org yang di pertanggung jawabkan dengan kerja tu.. kita rilek2 sudeh la... mcm ada satu lagu tu.... 


rilek brader, brader rilek... rilek la............... mcm tu lah lebih kurang kan. 
so, after har…

Duhai HTC ONE.... alahai Samsung Galaxy S4... dan CILAKE KO SETAN2!!!!.......

main kasar ko ye setan!.. kuat sungguh ko cucuk ak suruh beli HTC One ye.. 

" ala min, beli la.. beli la.. lawa tu.. dah la design menggiurkan, luaran aluminium plak tu.. cantik tu.....

beli la min.. beli la.. kalau xbeli nanti ko rugi min, menyesal tak sudah min.. beli la.. "

oh! tidak-tidak.. tak nak! tak nak!.. ak nak kawin la SETAN OII.. jangan hasut aku la... mahal tu woii SETAN!!.. 

" ala min.. tak mahal mana pun RM 2128 je min.. xmahal pun... kalau tak ada cash ko pakai je la KREDIT KAD ko tu.. nanti ko bayar la ansur2 tiap2 bulan min... beli la min.. beli la.. tak beli rugi nanti... " .... 

ish!.. ya ALLAH kuat kan la iman ku ini.. mintak la di jauhkan dari pembaziran ini YA ALLAH..
ak nk kawin la SETAN OII... nanti ak tak cukup duit nak kawin mcm mana? sapa nak tanggung??...

" ala min, nanti ko bayar la ansur2 bulan2.. apa dehal.. bukan bank nak suh bayar sekaligus pun kan... "

" canggih ko habak hang HTC One ni.. dah la guna OS Android terkini 4.2.…