Skip to main content

blog baru mamagorjes: gorjes sgt ker?? :D


after 3 ari ak xbukak fb, semlm boleh la ak bukak jap.. tut2 tgk ada 1 msj kat fb aku.. pon bukak2 kuo lah benda alah ni..

www.mamagorjes.blogspot.com

haha... tergelak ak baca msj tu skejap... hihi....

apa taknye.. nk suh ak promote blog dia?? ingat ak ni Blogger Fofulor mcm Incik Ben AShaari ker ?? skali incik ben review.. beribu org p jenguk.. haha... blog buruk aku ni kalau ada 1 or 2 org masuk pon kira alhamdulillah dah... syukur sgt dri xde lagsung kan... hihi :)

ekcelly www.mamagorjes.blogspot.com tu milik kwn se ofis se audit ak kat putrajaya... nk berblogging jugk katanya.. jeles tgk blog ak la tu.. hahahaha...

ok, lepas dapat je mesej tu, ak pon review la kejap blog dia.. kan xview xngaku mber lak kan... haha ak pon tgkla mana2 yang patut.. sekali lagi ak tergelak....

tau kenapa ak gelak??...

hahahaha.... sebagaimana orgnya yang kepoh+auta sebegitu jugalah dgn blognya... hahaha..

iyer lah.. mana nk tumpahnya kuah kalau tak ke tanah.. yer dak.. haha~~ jgn marah yer.. :)

if nk ilang2kan tension serabut kepala... sila2 lah masuk blog mamagorjes ni... best!... boleh gelak guling ....

anyway cik mama kita susah nk fofulor dgn blog ni... just wait n see or 'pelan2 kayuh' yer... lama2 ok la tu... and ak suggest kan join la sahabat blogger kat facebook.. nt cepat ramai kawan n boleh dorg tolong2 reviewkan blog ko.. dan last sekali.. join blog incik Ben Ashaari.. kalau rajin join segmen dia sekali.. confirm cepat je ko jadi gorjes nanti... lalalalalalalala~~~

apa-apa pun.. ak ucapkan.. welcome to blogger club.... nice2... :)


p/s : nt dah kaya dgn blogger jgn lupa ak noh... :)


Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Telinga Tersumbat ? ?... hilang nikmat!!

Semalam selepas berbuka puasa saje tengok2 barang kat almari kabinet dapur umah tgk apa yang ada. Then terjumpa putik kapas dlm plastik. Ada la dalam 5, 6 batang. So tetiba tangan ni terasa gatai la plak nak mengorek telinga. Bila ingat2 balik last korek rasa nya setahun yang lepas..kuikuikui. :-P. Jadi tanpa membuang masa ak pun terus la menerjah ruang dalam telinga kanan ak dengan putik kapas tersebut. Masuk sebatang rasa bangga jap. Yer lah tgk sisa2 tahi telinga yang melekat kat putik kapas tersebut banyak kau.. Yela dh stahun tak korek kan.. Haha... Lepas tu ak masuk lagi sebatang n then tetiba telinga terus senyap. Berdengung je. Dengar bunyi pun mcm dengar tak dengar je. 
 ( putik kapas xelok korek telinga )
Ah sudah ak, korek punya korek lagi tak jalan jugak. Letak air pun xjalan. Hati dah risau takut jadi pekak. Xnak la muda2 lagi dh pekak. Dh la nak kawin xlama lagi. Xpasai nt org ckp pengantin baru pekak......hah! Tak nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!! Malam tu terus xjadi nak p t…

Cuci Telinga Tersumbat? Kembali Nikmat? bhg.1

Assalamualaikum W.B.T

Ya Allah lama sungguh tak kemaskini blog ni. dah hampir 4 tahun. mesti dah beranai -anai gamaknya.. 

setiap kali masuk bulan puasa je mesti post aku pasalTelinga Tersumbat?.. Hilang Nikmat??akan naik balik.. haha rupa - rupanya masih ramai lagi mengalami masalah yang sama dengan aku kot.. 

aku jadi syok balik bila ramai yang komen2 pasal telinga mereka yang tersumbat, nak buat macam mana, dah la puasa.. batal ke nanti dan so on... 

terasa "di hargai' pulak bila orang duk komen2 minta pendapat seolah - olah aku ni 'pakar' dalam bab itu, hakikatnya aku pun noob jugak sebab bukan bidang aku tu.. tapi aku melayan sahaja sebagai kawan2 dan sebagai manusia yang pernah sebaris mengalami masalah yang sama :D 

untuk post kali ni julung - julung2 kali nya aku nk buat 'survey' ada tak yang nak tau cara-cara kita cuci telinga yang tersumbat sendiri? supaya kembali bernikmat sendiri? alat apa nak guna? berapa kos dan sebagainya? 

kalau ada yang komen, nanti…

Pengucapan Awam .. Public Speaking

Salam… ni adalah pengalaman ak yang ak nk kongsi semasa ak menghadiri kursus induksi di akademi audit di nilai bulan 2 aritu.. antara bnyak2 tajuk ak sengaja memilih tajuk ni sbb ak rasa dekat di hati, lagipun ak suka buku2 motivasi ni,so bila dekat di hati.. senang lah kita nk cari point n laksanakan tajuk yg diberi dengan jayanya..insyallah… Tapi ak mgaku gak r tajuk ni susah.. sbb hanya org yang boleh mendalami maksud tersirat je boleh cari point..kalau tak kelaut lah… hoho..apa yang penting adalah buat research sebaik mungkin.. sekarang ni semua maklumat di hujung jari je..senang je kan… Antara yg ak buat ialah mendengar pemidato2 negara yg hebat.. pelajar2 Universiti yag banyak je videonya dalam internet, dan dari situ kite boleh cedok sedikit sebyk idea yg MANTOP!! Dri mereka.tajuk yang ak pilih ialah… Menyelami komunikasi minda, jika sesiapa nk copy or guna utk buat pengucapan awam dipersilakan.. tapi sila link semula ke blog sy yer.. tq..~MENYELAMI KOMUNIKASI MINDA~
“ bissmilla…