Skip to main content

blog baru mamagorjes: gorjes sgt ker?? :D


after 3 ari ak xbukak fb, semlm boleh la ak bukak jap.. tut2 tgk ada 1 msj kat fb aku.. pon bukak2 kuo lah benda alah ni..

www.mamagorjes.blogspot.com

haha... tergelak ak baca msj tu skejap... hihi....

apa taknye.. nk suh ak promote blog dia?? ingat ak ni Blogger Fofulor mcm Incik Ben AShaari ker ?? skali incik ben review.. beribu org p jenguk.. haha... blog buruk aku ni kalau ada 1 or 2 org masuk pon kira alhamdulillah dah... syukur sgt dri xde lagsung kan... hihi :)

ekcelly www.mamagorjes.blogspot.com tu milik kwn se ofis se audit ak kat putrajaya... nk berblogging jugk katanya.. jeles tgk blog ak la tu.. hahahaha...

ok, lepas dapat je mesej tu, ak pon review la kejap blog dia.. kan xview xngaku mber lak kan... haha ak pon tgkla mana2 yang patut.. sekali lagi ak tergelak....

tau kenapa ak gelak??...

hahahaha.... sebagaimana orgnya yang kepoh+auta sebegitu jugalah dgn blognya... hahaha..

iyer lah.. mana nk tumpahnya kuah kalau tak ke tanah.. yer dak.. haha~~ jgn marah yer.. :)

if nk ilang2kan tension serabut kepala... sila2 lah masuk blog mamagorjes ni... best!... boleh gelak guling ....

anyway cik mama kita susah nk fofulor dgn blog ni... just wait n see or 'pelan2 kayuh' yer... lama2 ok la tu... and ak suggest kan join la sahabat blogger kat facebook.. nt cepat ramai kawan n boleh dorg tolong2 reviewkan blog ko.. dan last sekali.. join blog incik Ben Ashaari.. kalau rajin join segmen dia sekali.. confirm cepat je ko jadi gorjes nanti... lalalalalalalala~~~

apa-apa pun.. ak ucapkan.. welcome to blogger club.... nice2... :)


p/s : nt dah kaya dgn blogger jgn lupa ak noh... :)


Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Telinga Tersumbat ? ?... hilang nikmat!!

Semalam selepas berbuka puasa saje tengok2 barang kat almari kabinet dapur umah tgk apa yang ada. Then terjumpa putik kapas dlm plastik. Ada la dalam 5, 6 batang. So tetiba tangan ni terasa gatai la plak nak mengorek telinga. Bila ingat2 balik last korek rasa nya setahun yang lepas..kuikuikui. :-P. Jadi tanpa membuang masa ak pun terus la menerjah ruang dalam telinga kanan ak dengan putik kapas tersebut. Masuk sebatang rasa bangga jap. Yer lah tgk sisa2 tahi telinga yang melekat kat putik kapas tersebut banyak kau.. Yela dh stahun tak korek kan.. Haha... Lepas tu ak masuk lagi sebatang n then tetiba telinga terus senyap. Berdengung je. Dengar bunyi pun mcm dengar tak dengar je. 
 ( putik kapas xelok korek telinga )
Ah sudah ak, korek punya korek lagi tak jalan jugak. Letak air pun xjalan. Hati dah risau takut jadi pekak. Xnak la muda2 lagi dh pekak. Dh la nak kawin xlama lagi. Xpasai nt org ckp pengantin baru pekak......hah! Tak nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!! Malam tu terus xjadi nak p t…

Oh! Anak.... alahai Ibu dan Oh! Bapak..... Silap Siapa Kah??

dalam 3 minggu lepas ak berkesempatan melancong sekejap kat pinggir kota. alah  tak jauh mana mana pun.. ROB je.. 

menatang apa tu ROB?? Republik Of Besut la... (ntah mcm mana la terkeluar republik tu.. planet asing baru jumpa ke apa nih..~~)

di ROB ni ak datang buat keje, kat Pejabat Gigi Jerteh. adalah dalam 2 minggu gitu. nak menghabiskan saki baki kerja yang jauh2 dulu sementara nk masuk bulan puasa tahun ni.. boleh buat yang dekat2 pulak nanti.

so, kat sana ak stay la 2 tempat, minggu 1 ak duk Hotel One Utama betul2 duk tengah bandar dan minggu ke-2 pula duk Demong Beach Resort.  Pada ak ok la. harga boleh tahan dan berpatutan. (details nanti ak cerita di entry lain). 

kerja.. biasa la semua ada stress, penat lelah dengan peraturan baru, masalah dengan pihak staf lagi mcm2 la. tapi sebagai org yang di pertanggung jawabkan dengan kerja tu.. kita rilek2 sudeh la... mcm ada satu lagu tu.... 


rilek brader, brader rilek... rilek la............... mcm tu lah lebih kurang kan. 
so, after har…

Pengucapan Awam .. Public Speaking

Salam… ni adalah pengalaman ak yang ak nk kongsi semasa ak menghadiri kursus induksi di akademi audit di nilai bulan 2 aritu.. antara bnyak2 tajuk ak sengaja memilih tajuk ni sbb ak rasa dekat di hati, lagipun ak suka buku2 motivasi ni,so bila dekat di hati.. senang lah kita nk cari point n laksanakan tajuk yg diberi dengan jayanya..insyallah… Tapi ak mgaku gak r tajuk ni susah.. sbb hanya org yang boleh mendalami maksud tersirat je boleh cari point..kalau tak kelaut lah… hoho..apa yang penting adalah buat research sebaik mungkin.. sekarang ni semua maklumat di hujung jari je..senang je kan… Antara yg ak buat ialah mendengar pemidato2 negara yg hebat.. pelajar2 Universiti yag banyak je videonya dalam internet, dan dari situ kite boleh cedok sedikit sebyk idea yg MANTOP!! Dri mereka.tajuk yang ak pilih ialah… Menyelami komunikasi minda, jika sesiapa nk copy or guna utk buat pengucapan awam dipersilakan.. tapi sila link semula ke blog sy yer.. tq..~MENYELAMI KOMUNIKASI MINDA~
“ bissmilla…