Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2011

Pengucapan Awam .. Public Speaking

Salam… ni adalah pengalaman ak yang ak nk kongsi semasa ak menghadiri kursus induksi di akademi audit di nilai bulan 2 aritu.. antara bnyak2 tajuk ak sengaja memilih tajuk ni sbb ak rasa dekat di hati, lagipun ak suka buku2 motivasi ni,so bila dekat di hati.. senang lah kita nk cari point n laksanakan tajuk yg diberi dengan jayanya..insyallah… Tapi ak mgaku gak r tajuk ni susah.. sbb hanya org yang boleh mendalami maksud tersirat je boleh cari point..kalau tak kelaut lah… hoho..apa yang penting adalah buat research sebaik mungkin.. sekarang ni semua maklumat di hujung jari je..senang je kan… Antara yg ak buat ialah mendengar pemidato2 negara yg hebat.. pelajar2 Universiti yag banyak je videonya dalam internet, dan dari situ kite boleh cedok sedikit sebyk idea yg MANTOP!! Dri mereka.tajuk yang ak pilih ialah… Menyelami komunikasi minda, jika sesiapa nk copy or guna utk buat pengucapan awam dipersilakan.. tapi sila link semula ke blog sy yer.. tq..~MENYELAMI KOMUNIKASI MINDA~
“ bissmilla…

Wooott!! JOm! MasUk Universiti……

Woot2!! Hari ini sudah ramai budak u mendaftar semester baru or budak baru yang baru masuk u dah mula sesi orientasi kat u memana.. antara 3 IPT UitM, Politeknik dan UMT yang pernah ak masuk satu je ak penah graduate yang lelain xsampi kemana terus OUT atas sebab2 tertentu… Penceritaan ak kali ni bab u plak. Sebenarnya ak dah simpan lama entry ni dlm otak, cuma malas je nk taip ntah kenapa, nak kata busy sangat idok ler.. .. mybe lah kan PERASAN SIBUK!! Kot.. haha macam2… Ok let go….. Saban tahun tiap2 kita selalu di sibukkan dengan berita budak2 skull alah budak UPSR, PMR dan SPM nk ambik exam kan.. bermula lah solat hajat doa2 di bekalkan… ok itu bagus! dan waktu tu lah jugak macam2 ceramah, berita, n maklumat bagai di beritakan kepada si budak2 skull ni. kekadang tu lahir rasa kesian sebab bukan semua info yang di berikan oleh ‘golongan bijak pandai’ adalah BETUL!!.. ak ulang lagi sekali TIDAK BETUL! atau erti kata lain SALAH!!.... meh sini ak explain kan.. Ya dari pandangan aku ia…