Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2011

si penjaja buku.. n si peminta derma kanak2..

hari ni.. jam 10.25 pagi.~~ tettetttt..... (msj masuk).. "akaun sewa beli anda tertunggak, sila jelaskan bayaran sekarang!. sekiranya anda telah langsaikan, sila delete msj ini segera. Daripada Affin Bank."alamak!... lupa lak nk bayar kete.. adus!.. confirm caj naek nih.. ish2...
tulah smlm bz sgt, lupa dunia.. hoho~~ lepas tu, ak pon terus mcapai kunci motor Superbike ku 'Kawasaki Limited Edition' .. n belari sepantas kilat menuruni tangga ofis, menuju ke bawah.... kalau tingkat rendah mau je ak terjun, tapi tingkat 5 kot.. nk mampus.. xkawin ak kalu ajal sampai situ. hehehe~~ ok... kemudian ak terus start motor ku itu.. n memecut laju menuju ke bank Affin kat Bandaraya Kuala Terengganu Warisan Pesisir Air tuh.... (laju tapi berhati2,, hehe)... smpai kat sana, terus je ak 'bank-in' kan duit kete kat 'Deposit Machine'.... ''ah, sattle... melayang duit aku rm600.. hoho.... berdiet la plak ak bulan ni... " (kata ku dlm ati) lepas tu ak a…

blog baru mamagorjes: gorjes sgt ker?? :D

after 3 ari ak xbukak fb, semlm boleh la ak bukak jap.. tut2 tgk ada 1 msj kat fb aku.. pon bukak2 kuo lah benda alah ni.. www.mamagorjes.blogspot.com
haha... tergelak ak baca msj tu skejap... hihi.... apa taknye.. nk suh ak promote blog dia?? ingat ak ni Blogger Fofulor mcm Incik Ben AShaari ker?? skali incik ben review.. beribu org p jenguk.. haha... blog buruk aku ni kalau ada 1 or 2 org masuk pon kira alhamdulillah dah... syukur sgt dri xde lagsung kan... hihi :) ekcelly www.mamagorjes.blogspot.com tu milik kwn se ofis se audit ak kat putrajaya... nk berblogging jugk katanya.. jeles tgk blog ak la tu.. hahahaha... ok, lepas dapat je mesej tu, ak pon review la kejap blog dia.. kan xview xngaku mber lak kan... haha ak pon tgkla mana2 yang patut.. sekali lagi ak tergelak.... tau kenapa ak gelak??... hahahaha.... sebagaimana orgnya yang kepoh+auta sebegitu jugalah dgn blognya... hahaha.. iyer lah.. mana nk tumpahnya kuah kalau tak ke tanah.. yer dak.. haha~~ jgn marah yer.. :) if nk i…

surat untuk mu sayang..~~~

salam....



Ayang selama 5 tahun kita kapel, tiap-tiap tahun ayang mintak clash ngan kita. Kita tahu rupa kita memang la tak hensem macam orang hensem tapi hati kita jujur dan ikhlas macam orang baik-baik (Biar la kita sembahyang tak cukup pon).




1. Dulu masa mula kapel, ayang pernah cakap kat kita ayang hanya akan tinggalkan kita kalau kita curang ngan ayang sebab ayang memang xleh nak berkompromi dengan lelaki curang. Lepas tu kita tekad tak akan curang dengan ayang sebab kita takut ayang akan tinggalkan kita. Memang dalam hati tu nak jugak rasa curang cket2. Mau tak nya, kalau hari-hari 10 minah kat facebook duk “hai…” nak gak rasa balas “Hai…” balik…



Tapi sebab ayang kita klik tanda pangkah….



Tapi…



- Bila ayang chat dengan lelaki lain kita tak pernah pon marah…ayang kata kawan je..bukan ayang nak gedik-gedik pon dengan dia..kadang-kadang kita pulak yang ayang marah sebab kita merajuk bila ayang chat dengan lelaki lain. Kenapa kita kena marah?



2. Kita bagitau mak kita pasal ayang, kita bagi…

~Kawan, teman, sahabat.. yang mana setia?...

……………>>>>…>>>>>…>.>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Hai.. salam..…. Entry kali ni agak serius sikit… no more gelak2… gurau2 sikit ok neh.. hehe…. Dlu masa main “FriendSter” dedulu, time ak geram, sakit ati, marah or apa2 lah.. ak suke tulis kat dlam FS… FB blum kenal lagi time ni…bile ak tulis je.. ada mber2 komen ckp cukup terasa apa aku tulis.. tertusuk di jiwa.. hoho~time keadaan camni lah ak rasa ak dpt menulis dgn sepenuh hati.. ‘’menulis dari hati”… Sbbnya time ni apa yang kite rasa laju je kuo idea2 untuk menulis.. dan ak sebagai insan yg lemah selalu menggunakan medium FS untuk meluahkan sesuatu.Mungkin korg akan kata.. “kenapaxpegi cari member2 luahkan perasaan yg terbuku di jiwa, moga dpt nasihat berguna”Erm… dulu ak pernah cuba, tapi hasilnya ak xsuke.. bukan nasihat ak dpat tapi hentam pulak ak dpt.. be…

~ Bila Aura 'Pink Color' Menjelma..~~

Di suatu ketika kat dalam bilik……………….>>>>> Tettetttttttttttttttt…………………. (nada dering call)“erm… helloOOooOo... awk buat apa 2?... dah makan lum?” ( saje wat ayat caring..hehe)..‘’xder wat apa la awk, letih jer… xmakan pon lagi, huhu~~’“nape xmakan? Xlapo ker, ke diet??.. hahaha (gelak usik jht).. hehe”“ ish awk ni jahat la… xnak la kwn dgn awk.. huhu~~ ““xnyesal ke xnak kwn dgn sy? Hehe.. ramai nih org duk menunggu kat belakang nak kwn dgn saya… hehe “.. “nyesal la jugak.. eeeiiiiiii……..;D~~”..“haha....tau xpe.. dh ni ble nk g mkn nie? P la mkn syg, kesian ‘baby’ tu, kan nt kuo2 muke xcomel mcm awk sebab kelaparan lak.. kesian baby kite…hihi~~”“eeeiiiiiii………..awk ni… gatai eh! Sejak bile ni?.. hahaha…” “hahaha… gatai ker… ada la jugak.. hehe sikit2…” “hehe…. Nt kite nk ank berapa org awk?.. 10 org cukup tak, kalau x sy nk suh awk tambh lagi… hehe”“uih,.. hahahaha.. ramainye.. sempat ke awk?... mcm ni tiap2 tahun la sy kena beranak ni”“hahahaha….. xtahu xtahu…. nasib …

GEGAR 1,000 BLOG OLEH BEN ASHAARI

SAYA SOKONG DUNIA BLOG dan SAYA SUKA KERANA SAYA MINAT MENULIS DAN MEMBACA BLOG ! ANDA BAGAIMANA ?? 

pink is gorgeous ..or sexy..or jambu..... hoho~~

….………………………………………..>>>>>Setelah beberapa bulan tak bjumpa, pada suatu hari cik awek n cik pakwe pun bertemu muka. Nak sattle masalah kata nya, lalu ter’record’ la perbualan nih.. Cik pakwe : awk sy nk ckp sesuatu kat awk nih.. Cik awek : apa dia awk, ckp la I’m listening ni..Cik pakwe : sy sebenarnya.. sa.saya…sebenarnya.. Cik awek: sejak bile awk gagap ni.. ckp je la… Cik pakwe: sy nk putus dgn awk!!Cik awek: huh!..?? tapi kenapa why? Why?.....Cik pakwe : sy dh ada org lain, lagi baik dri awk..hoho~Cik awek : tidakkkkkkk!!! Setelah sy bagi semua kat awk, awk nk putus mcm tu jer?? Cik pakwe: maaf awk kite xmungkin bersama.. jodoh kita xder.. Cik awek: ..huhu..(nangis!..)Tetiba…Kring…kringggggggggggggggggg……………………“hmm.. helo2….. ye, ye… (sambil dok kerat air liur basi meleleh)..“ok,ok.. tggu sat ye.. sy nk mandi jap.. jap2 lagi sy sampai..”(adus mimpi rupenya... ingat betul2.. selamat2)..pening jap..
Lepas tu ambik tuala, masuk bilik air terus bukak pili…. Mandi…“mak….sej…

sesekali tak de salahnya, tapi kalau selalu.....

~pakar motibasi anda hari ini..hehe..~~

Hari itu,ada sekali cik awek pernah kate camni kat aku;Cik awek : “awk sori yer sy xdapat nk beli hadiah yang mahal2 untuk birthday awk nt…”Cik pakwe : “xpe awk, sy kalau boleh awk xbagi apa2 kat saya lagi baik, sy xkisah pun hadiah2 ni, cukup jelah awk ada.....
Cik awek : “wah, terharunya sy..xsangka awk ckp mcm tu…he …”Cik pakwe :……………………(speechless)..
ak pon xtahu nak kata mcm mana, tetiba ayat tu terkeluar, tepat lak tu pada waktunya.. hehe… Nak di kata ak ni romantik, idak la.. jauh sekali.. tapi sesekali ak kuo ayat2 sebegitu, tu yang mahal tu..Mahalnya pada org yang pandai menilainya, org yang menghargai kita, org yang syg kat kita.. baru lah betul.. Jgan plak tetiba kita wat kuo ayat mcm ni kat org yg kte xkenal….Cik boy: “awk la di hati sy, lebih dari apa yang ada kat dunia nie… “Cik girl : “huh!?.. pang!!....”Ayat tu dh betul, tapi masa n orgnya tu yg xbetul…jgn dibuat yer…. Xpasai di cop giler plak… Muke dah hensem, jambu, kaca…

kursus picghaper~ :)

hoi.. salam semua.... hehe~~ak xmo intro panjang2, sikit2 je, padat n mantopp!!... okeh... sabtu lepas.... kul 8.00 pagi.. bla...bla... Hotel Continentel KT..... 29/1/2011...lagi bla...bla... ak p skodeng...bla...bla.... (eh acah je..hehe).. kursus nikon... bla..bla... n bla...... zazzzzZzzz.... okeh.. dah...~~kesempatan tu ak p kursus bukan apa, saja nk belaja ni hah pasal cumira ak yang lawa n comel tu, tapi xreti guna.. walawei.... tu sebab ak p kursus nih.. at least bru ak tahu  kegunaan cumira ni nanti.. cumira apa? alah biasa je... meh sini klik.. :)kursus ni makan masa lama gak dri kul 8 sampai kul 6.. penat2.. tapi puas ati... lenkali cik nikon buat lagi yer... ak nk join, tp FREE la weh sure ak dtg.. hehe~~ni antara gambo 'beginner' yang ak sempat ak takap dgn cumira ak nih... see...~ni la tenaga pengajar2 cumira ~
~gaya potograper ambik gambo model, mcm2 gaye.. hehe~
~ni la model, lawa tak? yang dak laki tu bakal model..ada style la...~
~ni model bertudung..lawa kan... …