Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2010

Sebelum Declare / Selepas Declare

~~assalamualaikum w.b.t~~
kali ni kita berbicara pasal isu soal cinta yer.. ;)mesti korg kata ''apa nie bro bosan ler... xde isu lain ke??''ok.. "ikut suke ati aku ler" .. ahaks!! ilek2 sesekali sekala je apa salah nyer ye dak... ahhaberbalik kepada title kat atas.. ak xder la sbenarnya nak judge sesape tapi ni daripada pengalaman ak sendirian berhad okey..... ak pon penah gak couple sekali dua.. haha... tp tu lah xtahan lama xtahu le pyebabnye... meh sini ak nak citer sikit.. kt bawah nie ak pernah post kt Fesbuk adam Vs Hawa group: "Kenapa ppuan selalu berubah nak2 bila melibatkan soal cinta, mcm title topik to nape sblm declare bukan main semuanya baik, kira kentut pon org kata wangi la.. wlpun hakikatnya busukk].. hahha tapi after declare mula la nak tunjuk perangai mcm nie la x kena, itu lah xkena , kira tahap mengada2 tu meningkat serta merta. nape xjadi cam laki jer.. rilek..cool jer.. either sblm atau slpas declare.. apa dorg nak risau sngt, taku…

Dosa Yg xBerapa Nak Nampak..

~~ biasalah manusia.. sambil kita leka kita xkan nmpak sgt kat mana kita wat dosa, selagi kita x ditegur oleh org lain kita xkan sedar.. itu lumrah dunia ler.. nie kat bwh dosa facebook plak... dua2 xkira le laki ke pempuan sama je cuma video nie lebih fokuskan kepada wanita.. so sesiapa yg terkena tu renung2kan jer la... think positif ok.. jgn terlalu nak emosional masing2 ada kesilapan masing2.. tak slh rasanya kita tegur mngur org lain.. sbb kita ni bknnya maksum... xperfect.. hayatilah.. :))tgk la video kt bwh nie yer.. :))




credit to : Google, youtube


Hari per-1 & ke-2 bekerja ;))

~~ hari pertama keje.. :))sampai2 dah sesat.. sbnrnya ak dah betul blok kena lapor diri.. tpi kwn aku yg sesat g blok lain.. kwn aku ria2 la ckp kena g lapor diri kt sana.. huhu.. sampai awal dah 7.30.. di sbbkan terlalu yakin..sesat jgk kat lift parking.. huhu turun naik turun naik pg tu.. berpeluh2 di buatnya.. huuhuhu.. sabor la... dugaan d bulan pose..:))dah masuk aras betul org dh ramai dh.. tp ak layan jer..wat xtahu jer msk dgn selamba.. ak kbtlan kena sekali dgn mber aku lagi la riuh je.. dalam bilik tu duk dengar suara kteorg jer.. hehe dah lepas lapor diri... byk la msa terbuang gtu jer.. xde sape pon nak guide kte org.. borin gler.. ptg kul 4 bru leh balik... terpaksa la dah masuk keje krajaan nie.. so layan jer la.. ~~hari ke-2..:)) xde pape pon.. bosan jer.. pah hantor maklumat kt personnel .. dri pg duk isi borg jer.. bosan betul.. dh la balik lewat arini kul 5.... huhu moga2 dapt gaji banyak la bulan nie.. leh gak wat raya... hahha dh confirm dh dpt blik terengganu... t…

MinGGu OriEnTasi AccOunt 6,7 hb8 , 2010

~~FuHHHHHhh.......~~~ 
2 ari nie penat sungguh, letih sampai ke malam.... tersangat sgt la memenatkan... sggup berkorban masa demi adik2 junior.. hehe :))adoi, bayangkan ari jumaat dri tgh ari sampai ke ptg.. kmdian malam sambg plak smpai kul 2 pgi.... 
~~ jumaat ptg, kul3 spttnya dh start LDK ice breaking tp ntah mcm mana timing lari la plak.. huhu ter paksa la kul 3.30 bru startnya... huhu kul 4 bru la nak start men sukaneka plak kt pantai tok jembal. ak dgn group ak dh siap2 ready kat pantai dah, setupkan apa2 yg ptt utk bdk2 junior.. tapi yg failnya.. PA system 1 pon xde.... huhu terpaksa la kami semua duk jerit2 bgi arahan kt budak junior... dorg biasalah.. byk sgt karenahnya.. dh bg arahan duk tanya2 lagi... huhu penat mental btol la.. haha.. tpi xpe layan jer.. :))sukaneka mcm2 ada... cari guli dlm pasir.. byg kan budk2 nie menggali mcm penyu nak bertelur.. haha kelakar btul lah.. kalu jumpa xpe la jgk.. nie nth bpe minit dorg duk cri xjumpa2..kesian btol la... mmg nasib korg la...…