Skip to main content

~ Bila Aura 'Pink Color' Menjelma..~~



Di suatu ketika kat dalam bilik……………….>>>>>

Tettetttttttttttttttt…………………. (nada dering call)

“erm… helloOOooOo... awk buat apa 2?... dah makan lum?” ( saje wat ayat caring..hehe)..

‘’xder wat apa la awk, letih jer… xmakan pon lagi, huhu~~’

“nape xmakan? Xlapo ker, ke diet??.. hahaha (gelak usik jht).. hehe”

“ ish awk ni jahat la… xnak la kwn dgn awk.. huhu~~ “

“xnyesal ke xnak kwn dgn sy? Hehe.. ramai nih org duk menunggu kat belakang nak kwn dgn saya… hehe “..

“nyesal la jugak.. eeeiiiiiii……..;D~~”..

“haha....tau xpe.. dh ni ble nk g mkn nie? P la mkn syg, kesian ‘baby’ tu, kan nt kuo2 muke xcomel mcm awk sebab kelaparan lak.. kesian baby kite…hihi~~”

“eeeiiiiiii………..awk ni… gatai eh! Sejak bile ni?.. hahaha…”

“hahaha… gatai ker… ada la jugak.. hehe sikit2…”

“hehe…. Nt kite nk ank berapa org awk?.. 10 org cukup tak, kalau x sy nk suh awk tambh lagi… hehe”

“uih,.. hahahaha.. ramainye.. sempat ke awk?... mcm ni tiap2 tahun la sy kena beranak ni”

“hahahaha….. xtahu xtahu…. nasib awk la…. ………”

“ eeeiii….. sikit dah la… 3 org buleh awk?...” (sambil wat suara manja)

“xnak lah!.. sy up sikit 5 ok la…. Lalalalalalalalalalala…..~~”

“yerla2 …. awk….. awk p beranak sdri lah.. hahahaha.. “

“betul nih tak nk?.. betul?..betul?.....”

“kalau betul awk nk buat apa?” (suara kerisauan)

“hehe… sy carilah sorg lagi….. hahahhahahaha~”

“eeeeeeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.. awk jgn nak mengada ekk.. siap la awak nanti….. eeeiiii “ (geram2)

“hahahaha…. Larik2….. budak comel mengamok!!... hahhahahaha

PitPoOn.Pitt..PoOnNnnnnnn,……………… datang motor berenti dpn umah ak sebijik… >>..>.>>>>>..>..>>.>>.>

(mcm ni ke bunyi hon motor, ntah ak xreti nk eja.. haha)

Wa : Weh dah2 r suke tuh.. deras r, lambat doh nih…. Hoho~

Aku : Hahha…. Citer ni best r boh!.guling2 ak gelak.. haha... bile mu sampai? Ak ingat mu xboh g doh.. ak msj dok balas2 td.. hoho~~

Wa : eh! Bukan ak balas doh ke td?

Aku : xdok pon boh.. huhu~ jap r ak mayang jap.. mu tunggu jap bos…

Wa : Oke boh!... cepat sikit..

Aku : ye2.. nk g mana gok gado2 (cepat),… hohoho~~

10 min kedian….

Ak : Oke boh jom!.... kte g nek motor ork neh!

Wa : motor sape? (muka dh berubah )

Aku : motor ak xpe… ak malas nk bwk kete, ak baru basuh tadi tek…

Wa : ok je…. (slow je dgr suaranya… )

Saje je ak pancing nek motor, nk merasai angin malam kata ku, selalu nek kete xrasa apa2 sgt…. hehe

20min kedian… ktorg pon smpi kt tempat d tuju…


“DEWAN BADMINTON KOMPLEKS BELI SUKAN GONG KAPAS”


Ekcelly ak nk citer ak nk p main badminton sebenarnya.. kat KBS, saje je wat intro pepanjang sikit.. haha

Ni la kwn ak benggong, tdi ingat xnak g , kalau x syok ak duk tgk “CERITA CINTA KITA” kat TVB10…haha…

Malam tdi la ni punya kes, td bru nk update ari ni.. biasa r ak ni pemalas sikit… haha…

Ok teruskan!...... bla…bla….

Sampainya ktorg kat Dewan tu, semua ‘STAR’ tengah beradu dah kat dalam gelanggang..

Ak n my partner cam biasa r.. rilek dulu.. cool jap.. usha2 awek dulu sebarang dua.. haha

Lepas tu plan strategi cam ne nk main bagi The Best To Night… :)

Tapi ak dapat rasa la…. Malam ni ak rasa lain macam sikit…. (ayat keling sikit)…

ni mesti penangan semangat ‘BAJU PINK’ pagi tadi xabis2 lagi ni.. mmg lain la ak rasa…. Ok esok kena pakai lagi….Bagus2…. Haha

apa lagi… game 1st pon ak dah leading jejauh… tertinggal lah ‘STAR’ semua ni.. xheran ak….

Oh, lupa.. ak ber’partner dgn org lain.. partner ak tu jadi lawan ak.. kesian kat dia ak bantai cukup2… kalah..

Sori bebeh, jap g kite ber’partner berdua neh… hehehe~~

~dewan sape tah..~

Ok.. kat atas tu bukan Dewan KBS neh… ni dewan sesape tah ak ambik.. ak ask incik google je tdi… tuut jupe… hehe

Dewan KBS nie.. uish tersangat la lawo.. sampai ‘line’ pon kejap ada kejap ilang, tension kekdg…

Tpi minat nyer pasai xpe la di maafkan….

Mcm ak ckp tdi d sebabkan penangan WARNA PINK tu, semangat ku berkobar-koba malam ni.. dri 1st smpi last game ak menang semua.. uih xcaya ak…. ‘ak bermimpi kah ni’….haha :)

Knpe ak ckp bmimpi, sblm ni ak xpenah menang sekali pon kalau main dgn budak2 dorg, asyik kalah je.. kalau kalah saje xpe lagi.. dah r letih, kena kutuk lagi.. ish2…. Xpatut2…

Mlm ni jugak ak dapat menunduk kan ‘Sang Otai’ yang selalu berlagak kat dlm gelanggang.. yang asyik nk ikut kata dia je.. nk dia je betul.. org lain pon nk main gak.. hoho.. kesian kat mber lain…

Dan dan dia senyap terus … xterkata…. (speechless !!)… xdengar dah kata2 belagak dri Sang Juara sebelum ni.. hahha.. baru ko tahu… nih.. lawan sebenar ko ni sape…. Lalalalalalalalaalala~~ puas hati!

Ni ak rasa kalu la my partner ak ni ‘Lee Chong Shir a.k.a Incik Nasir Neo’ tengok ak main malam tdi, mesti ckap camni…

‘’bro, dah2 r tu, sikit2 dah r.. jgn bagi byk sgt… kesian kat dorg…''

Haha.. seperti biasa ayat xleh bla… sah2 dia pon nk berpartner dgn ak balik nih….. hahaha…

Ekcelly seminggu dua dulu ak biar je dlu.. bagi kalah dulu. Ak saje tengok rentak permainan dorg ni… cam org ckp,

“biar kalah dulu, menang kemudian”…. Bla…bla…

Dorg ni jenis main ‘SLOW n STEADY’ je plus ‘Skill2 Power’.. hoho~.. ke gaung la ak mula main dgn dorg.. ak nyer style lak main ‘FAST n SMASH’… mmg xkena ‘style’ ak la…

Ok, next Rabu kita berentap lagi neh.. my partner a.k.a Lee Chong Wa kite kasi gegar lagi neh…

Buat terbaik mcm semalam…..

Good job boh…. Nice2…. :)

p/s: xpe sesekali kita nk belagak, tpi jgn selalu.. sebab kalau selalu kita akan di benci, org pon xsuke…. Hoho.. belaja dari kesilapan lalu..~~

~by the way.. nt kan 'cerita cinta kita' adaptsi dri imaginasi ku.. di entry akan dtg .. thnk alot~~

sengihnampakgigipeace:astig:pucca_love_17

Comments

Popular posts from this blog

Telinga Tersumbat ? ?... hilang nikmat!!

Semalam selepas berbuka puasa saje tengok2 barang kat almari kabinet dapur umah tgk apa yang ada. Then terjumpa putik kapas dlm plastik. Ada la dalam 5, 6 batang. So tetiba tangan ni terasa gatai la plak nak mengorek telinga. Bila ingat2 balik last korek rasa nya setahun yang lepas..kuikuikui. :-P. Jadi tanpa membuang masa ak pun terus la menerjah ruang dalam telinga kanan ak dengan putik kapas tersebut. Masuk sebatang rasa bangga jap. Yer lah tgk sisa2 tahi telinga yang melekat kat putik kapas tersebut banyak kau.. Yela dh stahun tak korek kan.. Haha... Lepas tu ak masuk lagi sebatang n then tetiba telinga terus senyap. Berdengung je. Dengar bunyi pun mcm dengar tak dengar je. 
 ( putik kapas xelok korek telinga )
Ah sudah ak, korek punya korek lagi tak jalan jugak. Letak air pun xjalan. Hati dah risau takut jadi pekak. Xnak la muda2 lagi dh pekak. Dh la nak kawin xlama lagi. Xpasai nt org ckp pengantin baru pekak......hah! Tak nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!! Malam tu terus xjadi nak p t…

Oh! Anak.... alahai Ibu dan Oh! Bapak..... Silap Siapa Kah??

dalam 3 minggu lepas ak berkesempatan melancong sekejap kat pinggir kota. alah  tak jauh mana mana pun.. ROB je.. 

menatang apa tu ROB?? Republik Of Besut la... (ntah mcm mana la terkeluar republik tu.. planet asing baru jumpa ke apa nih..~~)

di ROB ni ak datang buat keje, kat Pejabat Gigi Jerteh. adalah dalam 2 minggu gitu. nak menghabiskan saki baki kerja yang jauh2 dulu sementara nk masuk bulan puasa tahun ni.. boleh buat yang dekat2 pulak nanti.

so, kat sana ak stay la 2 tempat, minggu 1 ak duk Hotel One Utama betul2 duk tengah bandar dan minggu ke-2 pula duk Demong Beach Resort.  Pada ak ok la. harga boleh tahan dan berpatutan. (details nanti ak cerita di entry lain). 

kerja.. biasa la semua ada stress, penat lelah dengan peraturan baru, masalah dengan pihak staf lagi mcm2 la. tapi sebagai org yang di pertanggung jawabkan dengan kerja tu.. kita rilek2 sudeh la... mcm ada satu lagu tu.... 


rilek brader, brader rilek... rilek la............... mcm tu lah lebih kurang kan. 
so, after har…

Digi Internet Brodband ~ Limited Edition Prepaid Internet Turbo 3G Compatible

Salam kepada peminat2 ku semua..(ada peminat ke??) haha.. perasan lebih ak nih.. dah la lama tak update 2 bulan kot.. ni gara-gara PERASAN BUSY lah jadi mcm ni.. aish… tak pe… kali ni ak akan start rajin smula update.. moga2 lah kan.. hahaOk kali ni ak nk review sikit pasal tajuk ni “DiGi Internet Brodband”. Ok ni bukan yang pakai line nyer.. tapi prepaid sahaja.. kiranya kalau korang pakai tak delah nak terikat bayar bulan2.. b’coz tempoh ‘active’ dia berdasarkan bilangan hari bukan berapa jumlah kredit yang ada.. ok nk tahu lanjut Jom!! Baca lagi..
Dah lama sebenarnya ak usha-usha pasal broadband ni, semua provider ak terjah, baik Celcom, Maxis , My Happy hinggalah DiGi nih.. kalau ak nk ambik mana2 pon boleh je bukan ak tak mampu cuma ak nak cari yang lebih bgus je baik dri segi ‘Coverage’ (yang paling utama), speed dan harga dia. Sebabnya lagi ak nak pakai dekat “Samsung Galaxy Tab’ ak sahaja..Usha punya usha akhirnya ak beli gak Digi Brodbandni.. mungkin ada tertanya knpa ak ta…