Skip to main content

Kenangan oh! Kenangan....huhu~~

selamat pagi.. selamat tengah hari selamat malam ..dan..dan.. selamat semua hendak-Nya..

sepanjang ak hidup kat atas muka bumi tuhan ni, macam2 kenangan aku lalui.. ada suke ada duka.. ada sakit ati ada sakit kepala sakit tut.. pon ade.. ehehe sengihnampakgigi dri zaman sekolah rendah, menengah hinggalah remaja skunk nie.. ak xleh lari dri pengalaman.. benarlah apa org kta, setiap kali kita celik mata, ia menjadi pengalaman baru setiap hari untuk kita.. setiap saat, minit, adalah pengalaman x leh di jual kat mana2.. so gunakan lah nikon D3000 DSLR untuk rakam pengalaman anda itu yer.. kenyit

~smartkan!!... peace

saje nak promote skit, coz ak minat gak camera ni.. tgh kumpul wet nk sambar se.. lalala~~ encem

*****************************

ok... balik citer asal..


masa skul rendah dulu.. ak selalu berkawan dgn budak2 kampung,sekelas dgn aku, sejiran dgn aku... time tu smue nk enjoy je.. stndrd la budk kecik kan.. mana la nak pikir masa depan lagi.. UPSR xthu apa kebenda lagi time tu, yg penting g seklh balik seklh.. ptg main, malam tdo.. mcm tu lah aku hari2.. korang xtahu la kan.. jd budak skima
nerdje kan... hahhaa :ahaha: sape cakap xsuke dgn kampung mmg dia "budak bandar" lah.. apa yg xbestnye dgn kampung, cuba lihat...




~rumah kampung yg damai..~


~ Sawah terbentang luas..~


~ air terjun yg menyejukkan~


~kanak2 bogel mandi ank sungai..~


~bosan2 ngail ikan~


kan betul ak ckp... kampung ni best.. dan ak bangga ak 'budak kampung'.. apa nk malu kan.. dah sah2 kita asal kg.. so terima jelah.. sesape yg xgaku di budak kg ak cok dia "Org Kg MuRTad".. haha ..gelakguling

kt kg mcm2 kita boleh buat.. kt depan umah lapang je.. boleh main kejar2.. main panjat2 pokok.. main masak2..(utk bdk ppuan je k ..
sengihnampakgigi ).. dh penat nek umah minum air.. kmdian main balik..

kat bando boleh buat macm tu?? silap2 men kejar2 tgh jalan kena langar dek bas.. ish2...
:siga:

petang2 pulak g main2 kat sawah padi.. kalau x mengetam padi g cri anak2 ikan kat parit2.. xpun tangkap burung.. best2... nak2 kena tiup angin bendang.. fuh!!..
:woooh: nyaman je rasa.. sengihnampakgigi.. budk bando xkan rasanyer smua nie.. gelakguling

kalau bosan2.. ak n the geng g cari air terjun... seeejuuukk!!..
:woooh: tpi syok... kenyit tak pun kita org g pancing ikan, nak lagi best 'tahan pukat' ikan .. dpt sebakul balik wat gulai.. haha....:eheh: mana nak dpt semua ni..
budak bando dpt ke rasa???


yang paling penting semua nie
FREE.. atau PERCUMA je.... xyah bayar.. hehe sengihnampakgigi mmg xdpt cri la.. kat kampung je ada... :devilishgrin: yang aku pasti Budak kampung boleh idup kalu masuk bando, TAPI budk bando xleh idup kat KampUng.... btol tak??

:yawn: itu apa yg ak nampak la,kalu krg rasa tak xtahu la kan.. kui3...kenyit

paling ak xleh lupa mase kecik2 dulu.. ak selalu d perdajal mber sekg ak..time g mana2 ada la dorg nak curik.. dri sekecik2 buah pelam hingga la...
ayam ayam serama org.. hmm... bila kena tngkp ak jugk d salahkan.. kenapa lah ak bodoh sgt time tu..:sorry: nth ak pon xthu.. :sigh:

ok, fine.. sejak itu.. ak dh xkwan dgn budak2 tu dah.. apa kes.. asyik aku je yg kena kan... ..

masuk je skul "high school" tak ader sgt kenangan skg selain ak di kelilingi kawan baik2 ak spt,mizi, wa,keri, pian n arwah asyraf.

tapi kalu nk pikir2 balik.. antara zaman skul fom 5, poli n university... masing2 ada kenangan yg ak xleh lupa... zaman skul ak xleh lupa.. time tu wlupun skolah.. tapi kami punya persahabatan sangat kukuh.. kemana - mana kami akan bersama.. stdy sama2.. smpi la sekarang..

even masing dh smbung stdy jauh.. tapi phubungan tetap kuat.. ak syg u all..
love

ada stu kes, kami telah terpilih p kem elit hasil kptsn trial spm kami yg sgt bgus.. hehe sengihnampakgigi.. bila tiba je ari tu kawan kami pian demam teruk.. huhu.. cian2... kami ni punya la susah ati.. serta kasihnya kami kpd mber ni.. rasa xnk g jer..cedih kawan baik2 x dpt join sama.. huhu ::(

tp kami pg jugak.....:wave:
... sblm kami pg tu.. kami p la jenguk pian dulu... kesian kat dia.. deman teruk giler, terketor-ketor.. sebak je rasa.. dan bila jupe je dia baru nie.. bila d ingat2 balik kisah nie... mcm2 rasa ada..
kenyit... mmg xleh lupa la... mmg kawan ak sehidup semati la...rindunya kat korg rindu

masuk poli pon xlebih selain berkawan..rakan semata2 untuk stdy sama2..berjaya bersama..
""bukan bermaksud ak tak suke cuma nak smpi tahap 'sahabat' pada kaca mata ak tersangatlah jauh, maaf la ye kawan2...:sorry: ak bukan mcm org lain...

bila ak berkawan, ak akan berkawan sungguh2...
peace
xder yang ak rasa boleh sama dgn kawan ak masa skolah dulu.. even ada sorg kwn ak yang ak rasa paling rapat dgn ak nama dia farhan, skunk kat UPSI nk jadi cikgu... ak anggap dia sahabat wpun kekdg ak xpenah ngaku dia sahabat ak.. hehe...jahatkan ak...lalala sengihnampakgigi

kemdian ak dpt offer masuk Universiti Malaysia Terengganu plak.. haha! time tu ak dah keje rasa berbelah bahagi je nk g ke nk terus keje.. akhirnya ak wat kptsn last minit ak pegi gak.. memikirkan ak sakit kepala keje kat sana.. masuk u je rasa heaven je... tenang kepala.. xyah nak pikir masalah org lain.. ahha bagus2.. :woooh:


kat sini ak rasa biasa je.. sbb negeri halaman sendiri kan.. ramai2 kawan yg aku kenal baik buleh wat geng atau buleh wat lawan.. tapi ak ambik pdkatan berbeza.. cool je sntiasa.. ak selalu berpegang pada prinsip..

"berkawan lah dgn siapa pun selagi org tu sudi berkawan dgn kita.."... sengihnampakgigi

dah kalu org xnak sudi bkwn dgn kita wat per kita susah nk kwn2 dgn mereka yer dak.. lalala~~

byk la adik2.. akak2 ak kenal.. yg sebaya dgn ak pun ramai... sila klik


yang penting ak rasa hepi je masuk u nie.. dgn kawan2 ramai rasa mcm xnak balik umah jer.. sengihnampakgigi kenangan kat u ni gak.. team kami masuk game bowling terbuka srm UMT.. dan yang paling manisnya kami jadi juara n ak dpt peserta terbaik.. haha gelakguling



nk kata kami ni handal xder la.. tapi kalau nk lawan tu boleh jer.. hihik.. sengihnampakgigi
tapi sygnyer..::(

~xder gambo kenangan yg dpt di rakam.. gambo medal kt atas tu jelah bukti kejayaan kami...
apa2 pun ak sangat merindui zaman2 u dulu2.. sbb hati aku rasa tersangat la dekat dgn kawan2 ku di sana..

ok la sampai sini dulu.. lenkali ak buat enty lain lak..
sila klik 'like' kt bwh tu yer..:please: n tinggalkan komen sekali.. haha

see ya..:astig: salam...


credit : GoogLe & akuss Collection ..bla..bla..~~



pucca_love_13:hi::wave:encem

Comments

Popular posts from this blog

Telinga Tersumbat ? ?... hilang nikmat!!

Semalam selepas berbuka puasa saje tengok2 barang kat almari kabinet dapur umah tgk apa yang ada. Then terjumpa putik kapas dlm plastik. Ada la dalam 5, 6 batang. So tetiba tangan ni terasa gatai la plak nak mengorek telinga. Bila ingat2 balik last korek rasa nya setahun yang lepas..kuikuikui. :-P. Jadi tanpa membuang masa ak pun terus la menerjah ruang dalam telinga kanan ak dengan putik kapas tersebut. Masuk sebatang rasa bangga jap. Yer lah tgk sisa2 tahi telinga yang melekat kat putik kapas tersebut banyak kau.. Yela dh stahun tak korek kan.. Haha... Lepas tu ak masuk lagi sebatang n then tetiba telinga terus senyap. Berdengung je. Dengar bunyi pun mcm dengar tak dengar je. 
 ( putik kapas xelok korek telinga )
Ah sudah ak, korek punya korek lagi tak jalan jugak. Letak air pun xjalan. Hati dah risau takut jadi pekak. Xnak la muda2 lagi dh pekak. Dh la nak kawin xlama lagi. Xpasai nt org ckp pengantin baru pekak......hah! Tak nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!! Malam tu terus xjadi nak p t…

Oh! Anak.... alahai Ibu dan Oh! Bapak..... Silap Siapa Kah??

dalam 3 minggu lepas ak berkesempatan melancong sekejap kat pinggir kota. alah  tak jauh mana mana pun.. ROB je.. 

menatang apa tu ROB?? Republik Of Besut la... (ntah mcm mana la terkeluar republik tu.. planet asing baru jumpa ke apa nih..~~)

di ROB ni ak datang buat keje, kat Pejabat Gigi Jerteh. adalah dalam 2 minggu gitu. nak menghabiskan saki baki kerja yang jauh2 dulu sementara nk masuk bulan puasa tahun ni.. boleh buat yang dekat2 pulak nanti.

so, kat sana ak stay la 2 tempat, minggu 1 ak duk Hotel One Utama betul2 duk tengah bandar dan minggu ke-2 pula duk Demong Beach Resort.  Pada ak ok la. harga boleh tahan dan berpatutan. (details nanti ak cerita di entry lain). 

kerja.. biasa la semua ada stress, penat lelah dengan peraturan baru, masalah dengan pihak staf lagi mcm2 la. tapi sebagai org yang di pertanggung jawabkan dengan kerja tu.. kita rilek2 sudeh la... mcm ada satu lagu tu.... 


rilek brader, brader rilek... rilek la............... mcm tu lah lebih kurang kan. 
so, after har…

Digi Internet Brodband ~ Limited Edition Prepaid Internet Turbo 3G Compatible

Salam kepada peminat2 ku semua..(ada peminat ke??) haha.. perasan lebih ak nih.. dah la lama tak update 2 bulan kot.. ni gara-gara PERASAN BUSY lah jadi mcm ni.. aish… tak pe… kali ni ak akan start rajin smula update.. moga2 lah kan.. hahaOk kali ni ak nk review sikit pasal tajuk ni “DiGi Internet Brodband”. Ok ni bukan yang pakai line nyer.. tapi prepaid sahaja.. kiranya kalau korang pakai tak delah nak terikat bayar bulan2.. b’coz tempoh ‘active’ dia berdasarkan bilangan hari bukan berapa jumlah kredit yang ada.. ok nk tahu lanjut Jom!! Baca lagi..
Dah lama sebenarnya ak usha-usha pasal broadband ni, semua provider ak terjah, baik Celcom, Maxis , My Happy hinggalah DiGi nih.. kalau ak nk ambik mana2 pon boleh je bukan ak tak mampu cuma ak nak cari yang lebih bgus je baik dri segi ‘Coverage’ (yang paling utama), speed dan harga dia. Sebabnya lagi ak nak pakai dekat “Samsung Galaxy Tab’ ak sahaja..Usha punya usha akhirnya ak beli gak Digi Brodbandni.. mungkin ada tertanya knpa ak ta…