Skip to main content

~kau Sahabat Kau Teman Ku Selamanya~


sahabat~...

xku sangka kau telah pergi meninggalkan ku,

sekejap je baru ku rasa, 

bagai semalam kita bersua,

berita yg ku terima sungguh meruntun jiwa, 

tatkala itu kenangan lama menjengah semula, 

suka duka kita bersama terbayang di mata,

mmg xdapat ku lupa.. ;((


saat ku mendengar khabar mu sedang terlantar di hospital,

tetiba je ak tertanya, sakit biasa kah? teruk kah?

sengaja ku membiarkan brita itu, 

ku sangka sakit biasa shja.. 

kalau lah aku tahu.. 


saat ku menjenguk mu, 

tangan ku hulur bersalaman dgn mu, 

sungguh sejuk tangan mu ku rasa, 

ati ku mcm megatakan sesuatu, 

tpi ak tepiskan shja , mdoakan smoga kau selamat.. 

kalau lah ak thu....mu akan..


sahabat~

tak ku sangka gurauan ku petang itu rupa  yg terakhir, 

ak sgja mhiburkan kamu, 

memecahkan keheningan suasana, 

tapi xku sangka begini berakhirnya...

sekjap jer... masa memisahkan kita.. huhu~~


saat ku terima berita ttg saat akhir mu, 

ati terkejut tertanya, 

apakah sbnrnya sakit mu.. 

hingga koma terus.

dalam ati ku tuhan saja yg tahu,

doa xputus2 utk keselamatan kamu,

smua kawan2 kita tlh ku beritahu,

spy mdoakan skali kesejhtran  mu.. 

tapi..


tepat jam 7.15..

khabr beritu mu kuterima,

doktor xdpt myelamat mu,

sehabis usaha daya telh d lkukan,

sgla mesin yg bersambung dgn bdn mu perlu di buang, 

nadimu telah berhenti.

jantung mu xbergerak, 

............................................................................

'kau' pergi meninggalkan alam ini.. 

innalillah hiwainnaillai hi rojiunn...

bergenang air mata ku,

jatuh myembah ke bumi.. ;((


kalau lah ak tahu.. 

ak akan minta maaf dgn mu hari itu,

akan ku tunggu buat seketika, 

biarlah utk tatapan wajah mu,

wlupun ku xtahu ia yg terakir kali nyer..


maaf kan aku sahabat..

selama kita bkwn ak selalu myakitkan ati mu, 

aku slalu memarahi mu,

ak slalu bergaduh dgn mu, 

ak slalu mgutuk mu di blkg...

maafkan ak shbat.. ;((


maaf kan ak shbt,

ak xdpt melihat mu buat kali terakhir, 

xdpt membawa jenazah mu ke liang lahad,

xdpt melihat mu di kapan kan,

x dpt menyolatkan jenazah mu utk terakhir kalinya.. 

huhu~~


sahabat ku, teman ku....

kau insan yg baik skli penah ak ada,

xpenah melawan apa org kata, 

terima apa org nk kata, 

kecil ati jauh sekali.. ;((


kini, apa yg ku mampu..

ak sedekah kan yassin utk mu dari jauh, 

ku hadiah kan al-fatihah utk ketenangan mu,

kan ku pulang ku ziarah pusara mu selalu, 

melihat tmpt persemadian mu selamanya, 

kan ku siram air mawar utk mu, 

ku baca doa utk kecahayaan mu di alam sana.

semoga ko bahagia, 

dan roh mu di cucuri rahmat

di letakkan di kalangan org mukmin.. 


amin..... 


al-fatihah.. 


~~dedicated to Allahyarham Muhd Asyraf Bin Muda (1986 - 2010).




Comments

Popular posts from this blog

Telinga Tersumbat ? ?... hilang nikmat!!

Semalam selepas berbuka puasa saje tengok2 barang kat almari kabinet dapur umah tgk apa yang ada. Then terjumpa putik kapas dlm plastik. Ada la dalam 5, 6 batang. So tetiba tangan ni terasa gatai la plak nak mengorek telinga. Bila ingat2 balik last korek rasa nya setahun yang lepas..kuikuikui. :-P. Jadi tanpa membuang masa ak pun terus la menerjah ruang dalam telinga kanan ak dengan putik kapas tersebut. Masuk sebatang rasa bangga jap. Yer lah tgk sisa2 tahi telinga yang melekat kat putik kapas tersebut banyak kau.. Yela dh stahun tak korek kan.. Haha... Lepas tu ak masuk lagi sebatang n then tetiba telinga terus senyap. Berdengung je. Dengar bunyi pun mcm dengar tak dengar je. 
 ( putik kapas xelok korek telinga )
Ah sudah ak, korek punya korek lagi tak jalan jugak. Letak air pun xjalan. Hati dah risau takut jadi pekak. Xnak la muda2 lagi dh pekak. Dh la nak kawin xlama lagi. Xpasai nt org ckp pengantin baru pekak......hah! Tak nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!! Malam tu terus xjadi nak p t…

Oh! Anak.... alahai Ibu dan Oh! Bapak..... Silap Siapa Kah??

dalam 3 minggu lepas ak berkesempatan melancong sekejap kat pinggir kota. alah  tak jauh mana mana pun.. ROB je.. 

menatang apa tu ROB?? Republik Of Besut la... (ntah mcm mana la terkeluar republik tu.. planet asing baru jumpa ke apa nih..~~)

di ROB ni ak datang buat keje, kat Pejabat Gigi Jerteh. adalah dalam 2 minggu gitu. nak menghabiskan saki baki kerja yang jauh2 dulu sementara nk masuk bulan puasa tahun ni.. boleh buat yang dekat2 pulak nanti.

so, kat sana ak stay la 2 tempat, minggu 1 ak duk Hotel One Utama betul2 duk tengah bandar dan minggu ke-2 pula duk Demong Beach Resort.  Pada ak ok la. harga boleh tahan dan berpatutan. (details nanti ak cerita di entry lain). 

kerja.. biasa la semua ada stress, penat lelah dengan peraturan baru, masalah dengan pihak staf lagi mcm2 la. tapi sebagai org yang di pertanggung jawabkan dengan kerja tu.. kita rilek2 sudeh la... mcm ada satu lagu tu.... 


rilek brader, brader rilek... rilek la............... mcm tu lah lebih kurang kan. 
so, after har…

Digi Internet Brodband ~ Limited Edition Prepaid Internet Turbo 3G Compatible

Salam kepada peminat2 ku semua..(ada peminat ke??) haha.. perasan lebih ak nih.. dah la lama tak update 2 bulan kot.. ni gara-gara PERASAN BUSY lah jadi mcm ni.. aish… tak pe… kali ni ak akan start rajin smula update.. moga2 lah kan.. hahaOk kali ni ak nk review sikit pasal tajuk ni “DiGi Internet Brodband”. Ok ni bukan yang pakai line nyer.. tapi prepaid sahaja.. kiranya kalau korang pakai tak delah nak terikat bayar bulan2.. b’coz tempoh ‘active’ dia berdasarkan bilangan hari bukan berapa jumlah kredit yang ada.. ok nk tahu lanjut Jom!! Baca lagi..
Dah lama sebenarnya ak usha-usha pasal broadband ni, semua provider ak terjah, baik Celcom, Maxis , My Happy hinggalah DiGi nih.. kalau ak nk ambik mana2 pon boleh je bukan ak tak mampu cuma ak nak cari yang lebih bgus je baik dri segi ‘Coverage’ (yang paling utama), speed dan harga dia. Sebabnya lagi ak nak pakai dekat “Samsung Galaxy Tab’ ak sahaja..Usha punya usha akhirnya ak beli gak Digi Brodbandni.. mungkin ada tertanya knpa ak ta…