Skip to main content

UnivErSiTi MaLAySiA TerEnGganu (UMT)




Perjalanan hidup ku sebagai student~~

26 hb 7 2009~

~saat ku mendapat kptsan bahwa ku perlu bernti kan keje n mnymbg stdy di UMT, hati ku berpecah pecah.. perlukah ku meneruskan niat ku ini. ..adakah kena masa nya atau sekadar melarikan dri keserabutan kerja benggong di mydin... hohoho...
trnyata kptsan last minit ak nk smbg stdy memberikan ku sribu erti... yang di tinggalkan terpaksa ksdihan, tapi yg menanti tak siapa yg tahu... hehe...:))

mcm2 aku tnya org lain UMT nie ok tak, tapi rata2 kata sijil xlaku sgt.. almaklum la namanya x segah UUM or UiTM.. tapi lepas ku msuk ternyata mmg xnyesal lah...
rupanya DegRee AcCountIng kat UMT TERBAIKK!!! bah kan lebih power dr UiTm nun... MIA sdri kot iktiraf ... antra 7 uni sahaja yg soalan di gubal olh beliau... :))

so bg mereka yg xnak masuk UMT mmg rugi woo....

sem 1~~OnE

lepas dah jejak kaki kat umT ni.. terasa lapang je dada, dari kesibukan keje yg mbodohkan... ilangla... pekikan... ketensionan... dgn staf2 yg sstghnya mereng agak tahap dewa... hahha
terasa hidupku bernyawa smula....

pertama kali nya ku merasa xdi pinggirkan.... mendapat kawan2 baru yang baik2.. walaupun kekadang agak menyakitkan ati.. tapi biasalah lumrah kehidupan dunia....
apa2 pon... mmg best.... dapat plak geng sekepala..... :))

nak di senaraikan di sini mmg ramai la.... xterkata..xtertulis. apa2 pun yg ptg kita enjoy... horeeyy.... ;))

~~nie antara geng2 baru aku...~~

dorang nie kepala mmg best r, kalau bab berjalan laju jer... ajak jer men bowling mmg no hal lah... men badminton pon... best.... msing2 mmg ada kelbihan sdri... mmg bijak2 blaka la... iye la mesti r bijok kalu x, xleh masuk u lok kan... hahaha...

~ yg duduk tu nama nasir.. dia org ptama ak jumpa.. first time kenal dia... perkataan ptama kuo dr mulut dia.. " baju aku besor, sbb ak g daftar lambat ngat tek, tggl saiz XL je".. hahha kdian dia citer bab motor dia, mcm nie la... mcm tu la....mmg 3 ari dua malam kalau biar mmg xkan abis r klu ye duk bcrita... tp yg peliknya dia dok pggil motor tapi 'MUTUR".. hahaha apa lagi bdk2 nie.. mmg nganying r.. haha

tapi di mmg bijak bab motor nie... mmg slut r dia... hohoho

~yg pkai rambut ala2 badut to,, boyak.... ntah la mcm mana aku kenal dia... xperasan pun kwjudan dia kat UMT nie.... tapi mber2 lain duk pgil boyak2... huhu... lama2 kenal gok dia... dia nie GILER!! hati batu..... mmg xkesan r kalu bab kata kat dia... ak layan jer.. hehe

~ no 2 dr kiri tu.. ezir, budk johor, pemalu orgnya... haha malu la sgt... kenal??? ntah gitu2 jer.... :))
~no3 tu apis, budak star dri matrik.... kalau xdpt 4 flat xde la dia kat UMT nie...
~sblh dia tu BOB, ntah mula2 xkenal sgt tpi lelama ok jer.... anak mak nie.. kuikuikui
yg last sekali... akbar.. dia nie muka market... mmg ramai peminat.. kalau xder cerita sehari bab awek baru mmg xsah la..... kitaorg cop dia :KInG Of THe Night ".. hahaha..

dpan skali tu... ak la,.. hahha... ~~no komen...~~




Comments

Popular posts from this blog

Telinga Tersumbat ? ?... hilang nikmat!!

Semalam selepas berbuka puasa saje tengok2 barang kat almari kabinet dapur umah tgk apa yang ada. Then terjumpa putik kapas dlm plastik. Ada la dalam 5, 6 batang. So tetiba tangan ni terasa gatai la plak nak mengorek telinga. Bila ingat2 balik last korek rasa nya setahun yang lepas..kuikuikui. :-P. Jadi tanpa membuang masa ak pun terus la menerjah ruang dalam telinga kanan ak dengan putik kapas tersebut. Masuk sebatang rasa bangga jap. Yer lah tgk sisa2 tahi telinga yang melekat kat putik kapas tersebut banyak kau.. Yela dh stahun tak korek kan.. Haha... Lepas tu ak masuk lagi sebatang n then tetiba telinga terus senyap. Berdengung je. Dengar bunyi pun mcm dengar tak dengar je. 
 ( putik kapas xelok korek telinga )
Ah sudah ak, korek punya korek lagi tak jalan jugak. Letak air pun xjalan. Hati dah risau takut jadi pekak. Xnak la muda2 lagi dh pekak. Dh la nak kawin xlama lagi. Xpasai nt org ckp pengantin baru pekak......hah! Tak nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!! Malam tu terus xjadi nak p t…

Oh! Anak.... alahai Ibu dan Oh! Bapak..... Silap Siapa Kah??

dalam 3 minggu lepas ak berkesempatan melancong sekejap kat pinggir kota. alah  tak jauh mana mana pun.. ROB je.. 

menatang apa tu ROB?? Republik Of Besut la... (ntah mcm mana la terkeluar republik tu.. planet asing baru jumpa ke apa nih..~~)

di ROB ni ak datang buat keje, kat Pejabat Gigi Jerteh. adalah dalam 2 minggu gitu. nak menghabiskan saki baki kerja yang jauh2 dulu sementara nk masuk bulan puasa tahun ni.. boleh buat yang dekat2 pulak nanti.

so, kat sana ak stay la 2 tempat, minggu 1 ak duk Hotel One Utama betul2 duk tengah bandar dan minggu ke-2 pula duk Demong Beach Resort.  Pada ak ok la. harga boleh tahan dan berpatutan. (details nanti ak cerita di entry lain). 

kerja.. biasa la semua ada stress, penat lelah dengan peraturan baru, masalah dengan pihak staf lagi mcm2 la. tapi sebagai org yang di pertanggung jawabkan dengan kerja tu.. kita rilek2 sudeh la... mcm ada satu lagu tu.... 


rilek brader, brader rilek... rilek la............... mcm tu lah lebih kurang kan. 
so, after har…

Pengucapan Awam .. Public Speaking

Salam… ni adalah pengalaman ak yang ak nk kongsi semasa ak menghadiri kursus induksi di akademi audit di nilai bulan 2 aritu.. antara bnyak2 tajuk ak sengaja memilih tajuk ni sbb ak rasa dekat di hati, lagipun ak suka buku2 motivasi ni,so bila dekat di hati.. senang lah kita nk cari point n laksanakan tajuk yg diberi dengan jayanya..insyallah… Tapi ak mgaku gak r tajuk ni susah.. sbb hanya org yang boleh mendalami maksud tersirat je boleh cari point..kalau tak kelaut lah… hoho..apa yang penting adalah buat research sebaik mungkin.. sekarang ni semua maklumat di hujung jari je..senang je kan… Antara yg ak buat ialah mendengar pemidato2 negara yg hebat.. pelajar2 Universiti yag banyak je videonya dalam internet, dan dari situ kite boleh cedok sedikit sebyk idea yg MANTOP!! Dri mereka.tajuk yang ak pilih ialah… Menyelami komunikasi minda, jika sesiapa nk copy or guna utk buat pengucapan awam dipersilakan.. tapi sila link semula ke blog sy yer.. tq..~MENYELAMI KOMUNIKASI MINDA~
“ bissmilla…