Skip to main content

~Cinta Oh! Cinta..bla..bla...~

Cinta..love cinta..love cinta..love cinta lagi..







mesti korang suke kan, tapi ada gak yang buat2 xsuke konon nyer la.. padahal dorang suke, saje nak cover nk tunjuk ayusenyumkenyit or machoencem la katakan.. huhu :sigh:





~lambang penyatuan 2 hati..~~




entry kali ni ak nak kupas pasal cinta jer.. ikut suke korang la nk ckp aku jiwang ke apa ke..sengihnampakgigi... yg pasti semua org perlukan cinta dlm idup, utk terus memacu ke hadapan xgitu?.. ahha kenyit


berikut apa kawan2 aku kata ttg cinta love :


"cinta tak memerlukan sebab, ia datang dgn sendiri nya, dlm erti kata lain xder sebab kita cinta kan sesorang, ia lahiriah dr hati kita kpd ssorg".. ~farhan rohim

"cIntA..cIntA..cIntA... kAwEn jEr rr trOs.. tgOk brApEr kAlI ktE sAnggUp mEncErAikn iStErI.". ~ ethey86

" cinta xsemestinya diluahkan melalui kata2...kdg2 cinta dpt d mgerti mlalui lirikan mata. dan lirikan mata kamu bdua mgambarkan cinta yg akn bersatu bsama..." ~ Ilusiku



tgk masing2 punya pendapat sendiri tentang cinta, sbb ia terlalu subjektif utuk setiap org, kan..






~saat2 bahagia..wee.. :)) ~



kalau anda normal anda akan di bayangi cinta, melainkan anda xnormal anda akan slalu merasakan cinta itu bebanan kpada diri anda.. so anda normal tak?? haha...



~Macho mamat nie..:))~



~~agak - agak korang snggup tak pegang belon luv besor cenggini n bawak g jupe si Dia utk korang luahkan perasaan kt Dia..???? ada bran??? gelakgulinggelakguling


hahaha!! ... klu ak xsanggup lor... bukan xberani.. aceh ( cover2).. tp silap2 ari bulan kena penampor free jee, memalukan weh, even utuk si Dia tu pun...

tapi kalu korang sanggup buat ak 'salutue' tol kat korang....tabikkk...springgggggggggg~~~~~~.tepuktangantepuktangantepuktangan .haha.. gelakgulinggelakguling


******************************

bg aku cinta itu sngt berharga, ia hakmilik kte selamanya, dtg nyer mcm angin xjemput, pergi x d halau.. tol tak?? senyum


"cinta love bisa buat kita ketawa, kekadang indah nya kita rasa, bagai burung terbang melayang di angkasa, hati berbunga2 bagai di petik sang pencinta rasa, bahagianya tuhan shja yang tahu, bagai nak bagi tahu seluruh dunia dia sedang bercinta, hidup terus terasa lengkap tiba - tiba sengihnampakgigi, aduhai.... tiada kata nk mengambarkan erti sebenar cinta love, hanya org yg melaluinya shja mengerti, sebab cinta love tidak memerlukan sebab utk kita menyatakan cinta love"


nk jumpa cinta love sejati tu mmg payah sbb cinta love kita yg paling utama kpd ALLAH S.W.T, so nk dpt yg sejati dgn manusia selalu la mdoakan kepada-Nya.. amin2..


ok... pasal cinta love jugak ak nak pesan sikit kat org laki..



~~WaRnInG TahaP DeWA~~ !!!


kpd yg nak kawin or dah kawin... ko rasa korg kawin atas dasar apa?ketukmeje.. mesti cinta love kan... jadi bila korg dh kawin hargailah cinta korg dgn isteri pucca_love_01 korg, jgn jadi macm kacang lupakan kulit..takbole. sblm kawin bukan main nk kawin, bila dah kawin mula nk menggatai dgn org lain, macm korg tu single lagi.. huhukk2...adus kesiankanlah kt isteri pucca_love_01 korg tu.... xptut2...takbole



lagi stu korg JANGAN sesekali JANGAN sskli duk sbut2 dpn wife pucca_love_01 korg, korg nk kawin 2, 3 or 4 dsb nye... why ak besarkan pktan jangan tu? meh sini ak nk ckp...hmm..~


ok..sbbnye ramai sgt laki zaman skrg nie.. suke benor ckp kat wife pucca_love_01 dia nk kawin lain.. konon la dia tu hensem sgt, dulu msa bujg xde org nak, dh kawin nk cri lain plk.. xbersyukur langsung!!.. hmmm.... bila wife pucca_love_01 korg kecik ati, ko tahu x apa hukumnye? hah! cr sdri la yer.. lalala~~ :astig:



~..speechless..~~



mmg btul kalu ikut sunnah nabi boleh kawin 4, tpi korg betul2 dh layak ke nk kawin lain, jgn duk pikir nafsu je.. byk lagi sudut nk kena pkirkan.. so pikirkan smasak2 nye... peace


ok dah cukup2...kenyit


*******************

meh ak nk share sikit ayat2 motivasi cinta love ak petik2 dri mana2 buku ntah n ada aku reka sendiri, korng nk ambik la.. tpi bg komen sikit n klik 'like' kat bwah tu yer.. sengihnampakgigi



apabila anda telah merelakan diri di cintai love oleh seseorang
lelaki, fahamilah juga anda sebenarnya sedang berjinak - jinak dengan keegoannya yang sama.


manis seorang gadis pucca_love_06 terletak pada mahal harga dirinya


biar hidup sendiri dan selesa membina pahala, daripada hidup berdua tetapi pencetus dosa ke neraka


cinta love yang keterlaluan menyebabkan manusia alpa, pandangannya keliru, timbang taranya tersilap.


Biar kita kehilangan cinta love dari menjadi mangsa cinta putuscintenangih


Bergembiralah menerima kehadiran cinta love tapi jika ia menyebabkan anda lupa kepada Tuhan serta pelajaran, Tinggalkan lah cinta love itu dan bina cinta love yang baru.


Usah bazirkan usia, masa, tenaga serta harta kita untuk cinta love yang tak pasti penghujungnya..


cinta love yang paling sakit cinta yang punah putuscinte di tengah jalan dan anda tidak berupaya melupakannya...



ok.. dah jauh ku mengarang panjang lebar ku menaip, harap korang suke lah yer... semoga anda terus membina rasa cinta love dengan pasangan anda.



~~salam motivasi cinta love n selamat beramal~~ ..:hi:




credit : GoogLe, Dr.HM Tuah Iskandar al-Haj ( membina rasa cinta)


rospucca_love_04love:puppyeyes:

Comments

  1. AdAkAh Org tUEr dlU2 bolEyh dIklAsIfIkAsIkAn sbg x normAl??
    mErEkA x bErcIntA, mAlAh AdE yg x knAl 1 sAmA lAEn..
    kEmUdIAn trOs bkAhwIn..
    jOdOh mAkAyAh lA kAtAkAn..
    sElEpAs bErtAhUn2 bErkAhwIn bArU lAh mUlA bpUtIk pErAsAAn cIntA...

    ReplyDelete
  2. ada kah ak mengata org tua dulu xnormal?? maksud xnormal jika seseorg itu merasakan cinta itu bebanan utuk dia bukan kebahagian bagi nya... btw.. thank your feedback.. :))

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Telinga Tersumbat ? ?... hilang nikmat!!

Semalam selepas berbuka puasa saje tengok2 barang kat almari kabinet dapur umah tgk apa yang ada. Then terjumpa putik kapas dlm plastik. Ada la dalam 5, 6 batang. So tetiba tangan ni terasa gatai la plak nak mengorek telinga. Bila ingat2 balik last korek rasa nya setahun yang lepas..kuikuikui. :-P. Jadi tanpa membuang masa ak pun terus la menerjah ruang dalam telinga kanan ak dengan putik kapas tersebut. Masuk sebatang rasa bangga jap. Yer lah tgk sisa2 tahi telinga yang melekat kat putik kapas tersebut banyak kau.. Yela dh stahun tak korek kan.. Haha... Lepas tu ak masuk lagi sebatang n then tetiba telinga terus senyap. Berdengung je. Dengar bunyi pun mcm dengar tak dengar je. 
 ( putik kapas xelok korek telinga )
Ah sudah ak, korek punya korek lagi tak jalan jugak. Letak air pun xjalan. Hati dah risau takut jadi pekak. Xnak la muda2 lagi dh pekak. Dh la nak kawin xlama lagi. Xpasai nt org ckp pengantin baru pekak......hah! Tak nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!! Malam tu terus xjadi nak p t…

Oh! Anak.... alahai Ibu dan Oh! Bapak..... Silap Siapa Kah??

dalam 3 minggu lepas ak berkesempatan melancong sekejap kat pinggir kota. alah  tak jauh mana mana pun.. ROB je.. 

menatang apa tu ROB?? Republik Of Besut la... (ntah mcm mana la terkeluar republik tu.. planet asing baru jumpa ke apa nih..~~)

di ROB ni ak datang buat keje, kat Pejabat Gigi Jerteh. adalah dalam 2 minggu gitu. nak menghabiskan saki baki kerja yang jauh2 dulu sementara nk masuk bulan puasa tahun ni.. boleh buat yang dekat2 pulak nanti.

so, kat sana ak stay la 2 tempat, minggu 1 ak duk Hotel One Utama betul2 duk tengah bandar dan minggu ke-2 pula duk Demong Beach Resort.  Pada ak ok la. harga boleh tahan dan berpatutan. (details nanti ak cerita di entry lain). 

kerja.. biasa la semua ada stress, penat lelah dengan peraturan baru, masalah dengan pihak staf lagi mcm2 la. tapi sebagai org yang di pertanggung jawabkan dengan kerja tu.. kita rilek2 sudeh la... mcm ada satu lagu tu.... 


rilek brader, brader rilek... rilek la............... mcm tu lah lebih kurang kan. 
so, after har…

Digi Internet Brodband ~ Limited Edition Prepaid Internet Turbo 3G Compatible

Salam kepada peminat2 ku semua..(ada peminat ke??) haha.. perasan lebih ak nih.. dah la lama tak update 2 bulan kot.. ni gara-gara PERASAN BUSY lah jadi mcm ni.. aish… tak pe… kali ni ak akan start rajin smula update.. moga2 lah kan.. hahaOk kali ni ak nk review sikit pasal tajuk ni “DiGi Internet Brodband”. Ok ni bukan yang pakai line nyer.. tapi prepaid sahaja.. kiranya kalau korang pakai tak delah nak terikat bayar bulan2.. b’coz tempoh ‘active’ dia berdasarkan bilangan hari bukan berapa jumlah kredit yang ada.. ok nk tahu lanjut Jom!! Baca lagi..
Dah lama sebenarnya ak usha-usha pasal broadband ni, semua provider ak terjah, baik Celcom, Maxis , My Happy hinggalah DiGi nih.. kalau ak nk ambik mana2 pon boleh je bukan ak tak mampu cuma ak nak cari yang lebih bgus je baik dri segi ‘Coverage’ (yang paling utama), speed dan harga dia. Sebabnya lagi ak nak pakai dekat “Samsung Galaxy Tab’ ak sahaja..Usha punya usha akhirnya ak beli gak Digi Brodbandni.. mungkin ada tertanya knpa ak ta…