Skip to main content

April Fool di Bulan Februari.. sape pekena sape.. :)

Assalamualaikum..semua..

Sudah agak lama ak rasa menyepikan diri dari dunia blog ni, iyelah sibuk dengan kerjalah katakan maklumlah pekerja cemerlang.. (cemerlang sgt lah ak nih.. hahasengihnampakgigi).. pg audit sana audit sini audit sinun, orang2 kat ofis ak audit dah naik menyampah dh tgk muka juruaudit sekor2, ak lagi lah nek menyampah nk mengadap fail, kertas belambak2 atas meja.. adus! Mengantuk! Bosan! Ak tidur je kekadang.. hahaha sengihnampakgigi

Walaupun ak duk menyepikan je,tak bermakna ak x g jenguk blogger2 member lain like ben ashaari, zackzukhairi, kereta mayat ariff.shah n lelain lah.. (ramai sgt xlarat nk tulis).. hoho tapi ak malas nk update blog ak je, idea tu rasa mcm banyak, tapi bila dh menaip separuh jalan, ilang mcm tu je ideanya.. menci2 kekadang. Last2 ak stop terus menulis, lagu ni la jadi nya.. bersawang blog ak nih.. huhu~~

Ak lebih suke jadi ‘silent reader’ kat blog2 org lain, nk tinggalkan komen jgn harap la, kalau bahan ak baca tu xmenarik dari sudut pandangan kepala hotak ak nih, hoho~~

ok dah2 berbalik kpd tajuk n3 ak tu meh ak nk citer sikit…. Bile jejak je kaki masuk tahun 2011 ni mcm2 ak dapat kabo gembira dari kawan2 ak nk kawin la nk btunang lah, yg dh dpt anak pon ada nih.. hoho.. aku? Teruja+jeles+gedik2 rasa nk mcm dorg, tapi yelah byk sgt la duit ak nk g minang anak org, utk dri sdri pon ak rasa tak lepas lagi nih.. aish…. Rilek2 dulu incik amin yer.. pelan2 kayuh.. hehe sengihnampakgigi~~

ok2.. teruskan….hihi…

di sebabkan ramai sgt mber2 ak nk bertunang tahun ni, bulan 6 sorg kawin, sorg nk btunang, bulan 2 baru ni pon ada btunang gak.. ni yg ak tahu lah.. yg ak xtahu ramai lagi kot.. ada lah sorang hamba allah nih.. kawan ak gak time belaja poli dulu2, nk bgurau dgn ak kot rasanya, tapi silap la der, hahaha

dia ada call ak aritu mcm ni…

“salam min bz ker, ak call bukan nk angkat hantu tol.. hoho”

“weh ak duk men badminton r smlm, ak call balik nape ko xangkat lak?”

“ak dah tdo lah time tu… “

Dia call ak kul 10, ak call balik 10.15, dah tdo? Awal lagi ni bang, pergi mana ni cer citer,cer citer .. hehe

“apahal bro?”

“ nih kwn ak tanya bile open nk apply e-pjj kat uitm, kwn ak nk apply gak..”

“oh.. bulan 3 kot,ak tgh tggu gak ni, nt kalu dh bukak ak gtau ko la neh..”

“weh min, jemput la dtg ak btunang ujung bulan ni 30 hb…. Hehe sengihnampakgigi

“???....aish.. ko biar betul mir angin xde ribut xde tetiba nk btunang.. boleh pcaya ke nih…”

“betul nih! Dtg la kat johor, dgn org johor tau..."

Tu dia, cara dia bckp tu bukan main serius tu xde lawak2 dah tu.. aish …

Ak kt dlm hati nk pcaya ke tak ni.. ok ak pcaya.. insyallah ak free ak dtg, kata ak lah kat dia..

Lepas tu siap mintak2 nombor tel mber2 lain lagi tuh mcm cikgu paan tu yg kat UPSI, kononnye lah nk gtau pertunangan dia nih… walla.. haha terbaekkkkk r ko bro.. hehe sengihnampakgigi~~

Tgk dianya serius mau ak xcaya.. sabo jelah mber ak sorg nih…

Wooo… tgganu – johor dkt ke bro… kalau dkt ak pg je la… xsanggup ak tuh..

Tapi ak pelik gak bile ak tanya nama tunang dia tu sapa, kenal kat mana, umur berapa… susah tol nk jawab, abis2 dia jawab..

“secret!.. nak tahu dtg la….”

Walawei ank menteri la ko ni, bersecret bagai.. hahaha… gelakguling

Xpe2 sbb kan ko member ak, ak layan lah kalau tak kesian lak kat ko nih… hehe sengihnampakgigi~~

Selang 2 ari kemudian ak post kat wall FB dia lebih kurang camni r…

“ tahniah bro.. semoga berbahagia.. udah2 tinggalah perangai buruk awk tu, n bla...bla.. sori bro awok gtau last minit, kalau la tggnu-johor tu dekat mau je kwn p sana, apa2 pon semoga awok bhagi n majlis berjalan lancar.. amin..amin.. "

agak mcm ni lah kot.. ak pon dh lupe ap ak tulis, arini ak g tgk balik wall dia, dia dh delete dah.. hihi....

*************************************

Tut2…. malam semalam ak dpt msj dri dia time ak nk men badminton…

“amin ko post apa kat fb ak hu3..”

“he3, ak wish tahniah je, xcakap pon awok nk btunang@kawin ke, hehe smoga kdri awok bjalan lancer neh ” ak provok dia lagi…

“boh 30hb Feb ada ker? Hehehe….”

“bukan ko ckp 28 ke? … ak dpt tangkap dh ko nk pekena kat aku, haha ak pkena kat ko balik, haha …”

Ak lupa dia ckp 30, ak ingat2 28 je hehe….

“jangan post kat FB mcm tu, ramai tanya ak ..huhu3..mad pun percaya mati2… hahaha..”

“haha.. awok nk bgurau sgt, kwn bgurau betul2 nih..haha nasib awok la, menjawab la awok dgn dorg.. ha3…”

“huhu…..”

Ak baca msj dia ni terkekek ak gelak, guling2 gelakguling.. haha yerlah nk april Fool kat mber sgt, alih2 dia terkena balik… jadi februari Fool la plak… haha...sengihnampakgigi

~ni la incik bang bang boOm kite @amir~

~dari kanan, ak, mad, anip, amir~

cuba tgk gambo kawan ak amir ni, ala2 innocent gitu kan, dlm geng2 kteorg time keje kat Mydin dulu, cikgu farhan gelar kat dia “TELINGA ASTRO”.. haha yerlah semua cerita kat ofis tu dia tahu, dari bab staff kapel dgn sape hingga lah masalah apa2 blaku kt ofis tu… walaupun dia pendiam kat ofis (konon baik la kat dlm ofis dulu2 hehe..) tapi..tapi.. telinga dia peka tu.. berjaga-jagalah ..

To my frend amirruddin sabo lah yer.. sori bebeh..lehkali boleh wat lagi.. haha gelakguling~~


p/s: persahabatan tu ibarat air milo jugak .. kalau ko boleh tahan dgn gurau senda kawan2 teruskan jelah, time ni jela rasa ‘sakit’ lelama di ingat2 balik jadi kenangan manis hidup korg..kalau x, ko minum je lah air milo tu n bla je dari situ, cari kawan sekepala dgn korg.. perjalanan hidup kite ni boleh mematangkan fikiran, so think positif ok!.. zassss….. lalalalalala~~

peaceencemsengihnampakgigi:eheh:gelakguling

Comments

Popular posts from this blog

Telinga Tersumbat ? ?... hilang nikmat!!

Semalam selepas berbuka puasa saje tengok2 barang kat almari kabinet dapur umah tgk apa yang ada. Then terjumpa putik kapas dlm plastik. Ada la dalam 5, 6 batang. So tetiba tangan ni terasa gatai la plak nak mengorek telinga. Bila ingat2 balik last korek rasa nya setahun yang lepas..kuikuikui. :-P. Jadi tanpa membuang masa ak pun terus la menerjah ruang dalam telinga kanan ak dengan putik kapas tersebut. Masuk sebatang rasa bangga jap. Yer lah tgk sisa2 tahi telinga yang melekat kat putik kapas tersebut banyak kau.. Yela dh stahun tak korek kan.. Haha... Lepas tu ak masuk lagi sebatang n then tetiba telinga terus senyap. Berdengung je. Dengar bunyi pun mcm dengar tak dengar je. 
 ( putik kapas xelok korek telinga )
Ah sudah ak, korek punya korek lagi tak jalan jugak. Letak air pun xjalan. Hati dah risau takut jadi pekak. Xnak la muda2 lagi dh pekak. Dh la nak kawin xlama lagi. Xpasai nt org ckp pengantin baru pekak......hah! Tak nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!! Malam tu terus xjadi nak p t…

Oh! Anak.... alahai Ibu dan Oh! Bapak..... Silap Siapa Kah??

dalam 3 minggu lepas ak berkesempatan melancong sekejap kat pinggir kota. alah  tak jauh mana mana pun.. ROB je.. 

menatang apa tu ROB?? Republik Of Besut la... (ntah mcm mana la terkeluar republik tu.. planet asing baru jumpa ke apa nih..~~)

di ROB ni ak datang buat keje, kat Pejabat Gigi Jerteh. adalah dalam 2 minggu gitu. nak menghabiskan saki baki kerja yang jauh2 dulu sementara nk masuk bulan puasa tahun ni.. boleh buat yang dekat2 pulak nanti.

so, kat sana ak stay la 2 tempat, minggu 1 ak duk Hotel One Utama betul2 duk tengah bandar dan minggu ke-2 pula duk Demong Beach Resort.  Pada ak ok la. harga boleh tahan dan berpatutan. (details nanti ak cerita di entry lain). 

kerja.. biasa la semua ada stress, penat lelah dengan peraturan baru, masalah dengan pihak staf lagi mcm2 la. tapi sebagai org yang di pertanggung jawabkan dengan kerja tu.. kita rilek2 sudeh la... mcm ada satu lagu tu.... 


rilek brader, brader rilek... rilek la............... mcm tu lah lebih kurang kan. 
so, after har…

Pengucapan Awam .. Public Speaking

Salam… ni adalah pengalaman ak yang ak nk kongsi semasa ak menghadiri kursus induksi di akademi audit di nilai bulan 2 aritu.. antara bnyak2 tajuk ak sengaja memilih tajuk ni sbb ak rasa dekat di hati, lagipun ak suka buku2 motivasi ni,so bila dekat di hati.. senang lah kita nk cari point n laksanakan tajuk yg diberi dengan jayanya..insyallah… Tapi ak mgaku gak r tajuk ni susah.. sbb hanya org yang boleh mendalami maksud tersirat je boleh cari point..kalau tak kelaut lah… hoho..apa yang penting adalah buat research sebaik mungkin.. sekarang ni semua maklumat di hujung jari je..senang je kan… Antara yg ak buat ialah mendengar pemidato2 negara yg hebat.. pelajar2 Universiti yag banyak je videonya dalam internet, dan dari situ kite boleh cedok sedikit sebyk idea yg MANTOP!! Dri mereka.tajuk yang ak pilih ialah… Menyelami komunikasi minda, jika sesiapa nk copy or guna utk buat pengucapan awam dipersilakan.. tapi sila link semula ke blog sy yer.. tq..~MENYELAMI KOMUNIKASI MINDA~
“ bissmilla…