Skip to main content

Digi Internet Brodband ~ Limited Edition Prepaid Internet Turbo 3G Compatible


Salam kepada peminat2 ku semua..(ada peminat ke??) haha..

perasan lebih ak nih.. dah la lama tak update 2 bulan kot.. ni gara-gara PERASAN BUSY lah jadi mcm ni.. aish… tak pe… kali ni ak akan start rajin smula update.. moga2 lah kan.. haha

Ok kali ni ak nk review sikit pasal tajuk ni “DiGi Internet Brodband”. Ok ni bukan yang pakai line nyer.. tapi prepaid sahaja.. kiranya kalau korang pakai tak delah nak terikat bayar bulan2.. b’coz tempoh ‘active’ dia berdasarkan bilangan hari bukan berapa jumlah kredit yang ada.. ok nk tahu lanjut Jom!! Baca lagi..


Dah lama sebenarnya ak usha-usha pasal broadband ni, semua provider ak terjah, baik
Celcom, Maxis , My Happy hinggalah DiGi nih.. kalau ak nk ambik mana2 pon boleh je bukan ak tak mampu cuma ak nak cari yang lebih bgus je baik dri segi ‘Coverage’ (yang paling utama), speed dan harga dia. Sebabnya lagi ak nak pakai dekat “Samsung Galaxy Tab’ ak sahaja..

Usha punya usha akhirnya ak beli gak Digi Brodband ni.. mungkin ada tertanya knpa ak tak pakai Celcom Berukband je.. celcom bagi ak ‘suck’.. speed slow nk mampus, lagi pun umah ak yang ala –ala dekat dgn gunung ganang nih jauh sekali la nk dapat. Jangan duk mimpilah.... hoho

Maxis ni ak tak minat sebab harga nya mahal dan pakej dia limited tak mcm celcom Unlimited. Tapi yang dorg ni semua kena byr bulan2 la.. pakai bill.. lagi satu My Happy ak tak sempat nk usha sbb jurujual kata line slow area Kuala Terengganu ni, so ak decide je dgn Digi ni. Berani mati wlpun ak tahu digi bukan laju mana kan.. hoho

Digi Internet nie hanya boleh beli online je kat website digi shja..

http://www.digi.com.my/Broadband/LimitedEditionPrepaidInternet.do

lepas dah klik follow je step kt bawah ni..

Bila dah jumpa mcm gambar bwh ni. Klik Buy Online’.



Nt akan pergi ke ruangan ‘registration’..


isilah maklumat apa-apa yang diperlukan. Kemudian dah siap, terus buat pembayaran. Ada 2 kaedah pembayaran debit kad or kredit kad. Pilihlah korang mana suka..

**********************

Bila dah sattle bayaran semuanya.. dah terima email confirmation dari digi n segalanya sattle.. so korang tunggu je lah.. nt sampai la..

Ak punya sekejap je.. ak beli online 11.12.11 (ahad).. dan 14.12.11(rabu) dah smpai dah… borang2 semua ni sattle kejap je.. xsmpai 10 minit pon.ok done!!

Bagi kadar caj dia or mcm mana nak reload. Boleh tgk gambar kat bawah ni..

Cuma bagi aku digi prepaid ni.. mahal juga la.. kalau nak untung la..topup RM100 terus, kalau tak guna rugi. Kalau topup RM100 baru untung Rm1.00 sehari.. apa2 pon setakat ni ok je.. ak blik umah pon ada line.. walaupon sangkut2 tapi standard dh berukband kan… buleh gak la tgk FB sebarang dua… xmcm berukbaben celcom.. HARAM xleh on9 terus..cis!!

Ok sesapa nk try boleh cuba.. speed ak tanya org lain ckp laju ke.. kalau nk download movie 300mb tu kejap je la.. tgk kawasan kuat ke tak jugak. Apa2 pon boleh cuba..

Ok done. Tq nice..


p/s: betapa seksa nk tulis n3 ni, dah lama xmenaip kan.. otak tepu rasa, selang 5 minit rehat jap, ngatuk mata terus…nmpk sgt ak dh tua… hahaha… ~~



_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://html.expresso.me/smileys

Comments

  1. bang ada nie pek lagi ke? aq nak beli 1

    ReplyDelete
  2. nak 1 jga call or sms aq. no 014 5522835

    ReplyDelete
  3. blh tau tak brapa ari tempoh sah lepas expired date? 90 hari ker?

    ReplyDelete
  4. admin:

    anon :sori frend sy tak jual la benda2 ni, sy buat tutorial je cara2 nak beli kat website digi.
    629 : 90 hari after xpired.

    ReplyDelete
  5. Nak tanya la..kalau abis quota speed mcm mana..tak faham sgt ni

    ReplyDelete
  6. kalau quota abis, speed jadi slow sikit..nak download merangkak - rangkakla... tpi klu nk surf fb tu boleh lagi. setakat pengalaman sy la

    ReplyDelete
  7. dlu sy ade gune digi nie.. ok sgt pastu unlimited lg.. download cow2 nye.. masalah nye sim kad nye dh hilang.. kad yg besar tu ade lg.. agak2 klu g digi die leh buat kad baru blk x...

    ReplyDelete
    Replies
    1. digi tak dapat buat balik dah. nombor tu bak kata digi center la hanya di buat untuk sekali je. kalau dah expired mmg tak boleh guna terus la. sama jugak mcm digi easy, expired je kena beli no lain... huhu

      Delete
  8. Aku pnye sim ni kuota die 1 ari 300mb..klu arini da abis pki 300mb nt speed jd slow..lpas kul 12mlm nt brula jd laju blk..Korang punye sume same x?

    ReplyDelete
  9. skrg ni kuota dh jd 200mb sehari..

    ReplyDelete
  10. sekarang 2016 tak lagi "unlimited"..dah 300mb sehari..pastu kelajuan di slowkan lepas habis 300mb..boleh ke digi buat macam tu,..suka2 hati je..unlimited2.tapi kelajuan di sekat..ok lagi la rasanya dari pakej2 internet sekarang mahal nak mampus..simcard ni cuma lembab masa2 tertentu..2pm ke 5pm..8 pm ke 11 pm..tapi masih boleh google buka email..dan berfacebook di mobile phone..

    ReplyDelete
    Replies
    1. maintain lg pkai dr thn 2013 smpi skrg... coz pakej ni murah ..hehe..topup rm 100 untuk 100 hari..berbaloi dgn harga

      Delete
  11. Nk tnye..klu tempoh sah rm100 utk 100 hari dah tamat,berapa hari tempoh sim kad akan expired?sbb nk try pki line lain dlu..

    ReplyDelete
  12. Nk tnye..klu tempoh sah rm100 utk 100 hari dah tamat,berapa hari tempoh sim kad akan expired?sbb nk try pki line lain dlu..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Telinga Tersumbat ? ?... hilang nikmat!!

Semalam selepas berbuka puasa saje tengok2 barang kat almari kabinet dapur umah tgk apa yang ada. Then terjumpa putik kapas dlm plastik. Ada la dalam 5, 6 batang. So tetiba tangan ni terasa gatai la plak nak mengorek telinga. Bila ingat2 balik last korek rasa nya setahun yang lepas..kuikuikui. :-P. Jadi tanpa membuang masa ak pun terus la menerjah ruang dalam telinga kanan ak dengan putik kapas tersebut. Masuk sebatang rasa bangga jap. Yer lah tgk sisa2 tahi telinga yang melekat kat putik kapas tersebut banyak kau.. Yela dh stahun tak korek kan.. Haha... Lepas tu ak masuk lagi sebatang n then tetiba telinga terus senyap. Berdengung je. Dengar bunyi pun mcm dengar tak dengar je. 
 ( putik kapas xelok korek telinga )
Ah sudah ak, korek punya korek lagi tak jalan jugak. Letak air pun xjalan. Hati dah risau takut jadi pekak. Xnak la muda2 lagi dh pekak. Dh la nak kawin xlama lagi. Xpasai nt org ckp pengantin baru pekak......hah! Tak nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!! Malam tu terus xjadi nak p t…

Oh! Anak.... alahai Ibu dan Oh! Bapak..... Silap Siapa Kah??

dalam 3 minggu lepas ak berkesempatan melancong sekejap kat pinggir kota. alah  tak jauh mana mana pun.. ROB je.. 

menatang apa tu ROB?? Republik Of Besut la... (ntah mcm mana la terkeluar republik tu.. planet asing baru jumpa ke apa nih..~~)

di ROB ni ak datang buat keje, kat Pejabat Gigi Jerteh. adalah dalam 2 minggu gitu. nak menghabiskan saki baki kerja yang jauh2 dulu sementara nk masuk bulan puasa tahun ni.. boleh buat yang dekat2 pulak nanti.

so, kat sana ak stay la 2 tempat, minggu 1 ak duk Hotel One Utama betul2 duk tengah bandar dan minggu ke-2 pula duk Demong Beach Resort.  Pada ak ok la. harga boleh tahan dan berpatutan. (details nanti ak cerita di entry lain). 

kerja.. biasa la semua ada stress, penat lelah dengan peraturan baru, masalah dengan pihak staf lagi mcm2 la. tapi sebagai org yang di pertanggung jawabkan dengan kerja tu.. kita rilek2 sudeh la... mcm ada satu lagu tu.... 


rilek brader, brader rilek... rilek la............... mcm tu lah lebih kurang kan. 
so, after har…