Skip to main content

PUISI CINTAKU UNTUK MU WAHAI SANG CINTA KU

Saat ku melihat diri mu pertama kali..

Hati ku telah terdetik sesuatu…

Tapi ntah mengapa aku sukar mengerti,

Erti sebenar maksud yg tersembunyi…


Bila masa kian berlalu..

Waktu bertukar malam…

Ia semakin marak mendekati,

Tapi ak sengaja menepis kan rasa,

Kerana ku sekadar tak percaya adakah ini cinta..


Mungkin…

ia sekadar bayangan atau pun gurauan semata-mata,

Tapi lama kelamaan hidup ku semakin bercahaya,

Bila adanya kau di sisi ku… mgkin I suatu petanda,

Bahwa ku cinta pada mu??

Huhuhu..


Tapi aku juga perasan kau juga begitu,

Perwatakanmu, menunjukkan kau

Juga syg kepada ku,

Cuma masing2 tak berani meluahkan rasa,

Takut bertepuk sebelah tangan.


Sungguh pun aku cuba menepiskan nya…

Tapi cinta ini tetap dtg tanpa dipinta..

Mungkin ini cinta terbaik untuk ku dgn mu?


Lirikan mata mu, suara mu, kata kata mu…

Membuatkan aku sgguh terpesona,

Pertama kalinya ku merasakan nya,

Selemah iman di hadapan mu…

Adus bahayanya….;))


Andai kau tercipta untuk ku,

Aku juga harapkan kau juga begitu

Andai kau di takdirkan untuk ku..

Kan ku pegang erat,

Takkan ku lepaskan gengaman,

Hanya nadi yang biasa memisahkan.


Cinta yg datang kini

Seolah olah tahu

Mengubah segala aturan kehidupan,

Bagai tersusun kemas menerpa acuan

Berbentang luas sejauh mata memandang


Tiada kata yang dapat ku luahkan

Tiada wajah yg dapat ku lukiskan,

Semuanya tersemat kemas di jiwa

Biarlah hati berbicara

Melukiskan segala cerita untuk mu sang cinta.


Senandainya cinta ini benar untuk mu,

Kan ku titipkan cinta ku hanya untuk mu.

Hanya kau lah satu dalam hati ku…


Nukilan: sang pujangga cinta dia

Comments

  1. cinta xsemestinya diluahkan melalui kata2...kdg2 cinta dpt d mgerti mlalui lirikan mata. dan lirikan mata kamu bdua mgambarkan cinta yg akn bersatu bsama...apa pun min..ayatmu ckup syahdu :)

    ReplyDelete
  2. ahaks!! thank kawan.. walaupun cinta itu xperlu di luahkan dgn kata2 tapi kekdg ia mesti juga sbb ia menunjukkan keikhlasan ssorg itu utk mndptkan cinta hehehe ;))

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Telinga Tersumbat ? ?... hilang nikmat!!

Semalam selepas berbuka puasa saje tengok2 barang kat almari kabinet dapur umah tgk apa yang ada. Then terjumpa putik kapas dlm plastik. Ada la dalam 5, 6 batang. So tetiba tangan ni terasa gatai la plak nak mengorek telinga. Bila ingat2 balik last korek rasa nya setahun yang lepas..kuikuikui. :-P. Jadi tanpa membuang masa ak pun terus la menerjah ruang dalam telinga kanan ak dengan putik kapas tersebut. Masuk sebatang rasa bangga jap. Yer lah tgk sisa2 tahi telinga yang melekat kat putik kapas tersebut banyak kau.. Yela dh stahun tak korek kan.. Haha... Lepas tu ak masuk lagi sebatang n then tetiba telinga terus senyap. Berdengung je. Dengar bunyi pun mcm dengar tak dengar je. 
 ( putik kapas xelok korek telinga )
Ah sudah ak, korek punya korek lagi tak jalan jugak. Letak air pun xjalan. Hati dah risau takut jadi pekak. Xnak la muda2 lagi dh pekak. Dh la nak kawin xlama lagi. Xpasai nt org ckp pengantin baru pekak......hah! Tak nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!! Malam tu terus xjadi nak p t…

Cuci Telinga Tersumbat? Kembali Nikmat? bhg.1

Assalamualaikum W.B.T

Ya Allah lama sungguh tak kemaskini blog ni. dah hampir 4 tahun. mesti dah beranai -anai gamaknya.. 

setiap kali masuk bulan puasa je mesti post aku pasalTelinga Tersumbat?.. Hilang Nikmat??akan naik balik.. haha rupa - rupanya masih ramai lagi mengalami masalah yang sama dengan aku kot.. 

aku jadi syok balik bila ramai yang komen2 pasal telinga mereka yang tersumbat, nak buat macam mana, dah la puasa.. batal ke nanti dan so on... 

terasa "di hargai' pulak bila orang duk komen2 minta pendapat seolah - olah aku ni 'pakar' dalam bab itu, hakikatnya aku pun noob jugak sebab bukan bidang aku tu.. tapi aku melayan sahaja sebagai kawan2 dan sebagai manusia yang pernah sebaris mengalami masalah yang sama :D 

untuk post kali ni julung - julung2 kali nya aku nk buat 'survey' ada tak yang nak tau cara-cara kita cuci telinga yang tersumbat sendiri? supaya kembali bernikmat sendiri? alat apa nak guna? berapa kos dan sebagainya? 

kalau ada yang komen, nanti…

Pengucapan Awam .. Public Speaking

Salam… ni adalah pengalaman ak yang ak nk kongsi semasa ak menghadiri kursus induksi di akademi audit di nilai bulan 2 aritu.. antara bnyak2 tajuk ak sengaja memilih tajuk ni sbb ak rasa dekat di hati, lagipun ak suka buku2 motivasi ni,so bila dekat di hati.. senang lah kita nk cari point n laksanakan tajuk yg diberi dengan jayanya..insyallah… Tapi ak mgaku gak r tajuk ni susah.. sbb hanya org yang boleh mendalami maksud tersirat je boleh cari point..kalau tak kelaut lah… hoho..apa yang penting adalah buat research sebaik mungkin.. sekarang ni semua maklumat di hujung jari je..senang je kan… Antara yg ak buat ialah mendengar pemidato2 negara yg hebat.. pelajar2 Universiti yag banyak je videonya dalam internet, dan dari situ kite boleh cedok sedikit sebyk idea yg MANTOP!! Dri mereka.tajuk yang ak pilih ialah… Menyelami komunikasi minda, jika sesiapa nk copy or guna utk buat pengucapan awam dipersilakan.. tapi sila link semula ke blog sy yer.. tq..~MENYELAMI KOMUNIKASI MINDA~
“ bissmilla…