Skip to main content

Peristiwa 30 Julai 2010 ~jamuaN PeRPisahan ku;))

(:.. peristiwa hari ni mmg best r.. betul2 perancangan yang rapi.. huhu mmg aku tertipu la.. :)) apa2 pun trima kasih kat smua yg sggup bkorban masa tenaga.. wang ringgit semata2 untuk even hari nie.... mmg ak sangat2 hargai..;))

~~rentetan peristiwa~~

~malam sblm 2 ak ada tanya,

"awis ko xbalik ker umah ker", kata ku..  

kepandaiannya berlakon dengan selambanya... mjwb 'tak'.. tersangat la musykil aku... iyer lah... apa taknya.. sllunya rutin dia tiap jumaat balik umah..~ uih.. musykil dah kat situ...

~ pagi nya hari nie..(jumaat).. awis pepagi lagi dah lesap.. kemana lah bdk2 nie.... kejap balik kejap ada.. huhu... lagi lah musykil... lpes solat jumaat... hairan bin pelik...

~ budk2 umah.. akbar, boyak, awis xbeli nasik bgkus.. beli roti jer.... aih!! xlapo ker budk2 nie.... huhu.. pelik2.... 

~ ak biasa la dh knyg sbb mlm 2 dah melantak roti canai 2 bijik... so knyg lagi.. tak mkn tgh ari... hehe ..ak apa lagi tido la... letih sgt,.. mlm 2 xtdo sampi ke pagi... melyan itnet jer... mklum la antu intenet ak nie.. hehe


tuttttt.............

~ tetiba si akbar dengan selambanya dgn tersengih2 menampakkan gigi besinya... haha mgjak ku g umah kak wani... boleh plak dia ckp...

''amin! jom teman ak g umah wani jap... ak segan la... nk ambik benda jap", katanye.. 

ak kat dlm ati apa ler nak di segan kan... akbar tu muka market... mana pernah segan dgn org... hahhahahaha.. :)) 

si boyak lak... xabis2 memerli ak dgn lagu cinta la.. apa la... haram kejadah tol... ak layan jer... dlm ati terdetik dah... apa kebondanya semua nie?? hhaha

~ sesampai kat sana.. nampak la... kete kancil nasir... lupa lak plat dia... ;)) apa ke jadah la di buat kat umah kak wani nie... tgk2 duk bakar ayam kat dlm... huhuhu~~

~ xpa sempat ku tanya dia dah ckp

" snggup adik wat smua nie smata2 utk 'abg'.".. adoyai.. 

dri pagi lagi duk basuh ayam... ptg ni lak duk bakar ayam... time dia kata nie... tersentuh gak r hati ku... tapi smpat gak r ak cover.. haha... bahya2 xleh tjuk sgt... nt kena gelak kat budk2 lain... haha ( koya sikit)...

~ lepas 2 awis lak g tau... pgi2 hri nie sggup kuo pepagi g mydin, beli udang... semata2 utk wat BBQ ptg nie.. huhu terharu ku terhdap pengorbanan mu... ;))

~ ak tahu pencetus utama semua nie.. mesti Idea Kak wani... terima kasih sggup mcetus kan idea n melakukan semua nia utk sy ... awk mmg terbaik la... sy sgt2 mghargainya...mmg pgbanan ini xdpt nak di balas.. ;))

~ kemudianya.. tiba la smua bdk2 kelas laki secos acctg UMT n Bdk2 ppuan.. ntah kawn tuan umah kot... bergaya2 sakan.. alahainya... dgn mta ikan la... mata itik la.. mcm2... ak layan jer... hehe

~ hampir sejam lebih gak la.. kami duk BBQ ayam, hot dog, udang... tepat kul 6 kot... baru lah semua duk makan2.. dgn mee goreng... sedap2.. ;))

~ dah smua kenyang... eeii..part ni ak menci2.. terpaksa lak ak kena bagi ucpan sikit... almaklum la nie utuk mjlis ppisahan aku... haha ..
terkelu jugak aku nk ckp apa lah, ucpan apa lah... huhu susah tol nak ckp, cuma ucpan terima ksih tak terhingga lah kpda smua yg hadir memeriahkan majlis petang nie..n yg bertungkus lumus anjur mjlis nie... :))

~ last sekali... sesi bersalaman... smua bdk2 laki salam la dgn ak n ucap gudluck la... for new job, n ada gak yg ucap jgn lupa dorg kat sini... hehe.. ak mana leh lupa korg... korg mmg best, first time bdak acctg yg Happening n enjoy dgn korg spjg setahun nie.... ;))

~dah tu.. selesai la sudah majlisnya... balik semua... ak pon balik ler... ;))

P/s: terima kasih kat smua yg tlibat wani, bell, farah, nasir, apis, ikwan, napi, shah, faris,wandi, azizi, sanusi, zubir, pdop, rahman, fitri, din, akbar, bob, boyak, ezir, n lain2 xtersebut kat sini.... maaf kalau ada tersalah bahasa terkasar kata, sepjg kenal setahun nie.... mmg kalau nak ckp depan2 mmg tak terckap la..
hnya medium nie lah caranya terbaik utuk ku katakan segalanya... semoga perhubungan kita smue akan berkekalan selamanya hendaknya.. ak doakan korg berjaya n graduate dgn cemerlang utk 3 thun akan dtg nnti.. n mendpt kehidpan yg lbih baik... n kalau kawin jgn lupa la ajak2 aku gak... hehe ;))
akhir kata.. kalau ada apa2 mslh contct je aku kat sini... thanks alot kawan~~ .. wassalam... ;))D

~~sbnrnya ak dah tau dh plan korg nie..saje ak wat belakon.. kihkihkih..lalalala ~~


Comments

Popular posts from this blog

Telinga Tersumbat ? ?... hilang nikmat!!

Semalam selepas berbuka puasa saje tengok2 barang kat almari kabinet dapur umah tgk apa yang ada. Then terjumpa putik kapas dlm plastik. Ada la dalam 5, 6 batang. So tetiba tangan ni terasa gatai la plak nak mengorek telinga. Bila ingat2 balik last korek rasa nya setahun yang lepas..kuikuikui. :-P. Jadi tanpa membuang masa ak pun terus la menerjah ruang dalam telinga kanan ak dengan putik kapas tersebut. Masuk sebatang rasa bangga jap. Yer lah tgk sisa2 tahi telinga yang melekat kat putik kapas tersebut banyak kau.. Yela dh stahun tak korek kan.. Haha... Lepas tu ak masuk lagi sebatang n then tetiba telinga terus senyap. Berdengung je. Dengar bunyi pun mcm dengar tak dengar je. 
 ( putik kapas xelok korek telinga )
Ah sudah ak, korek punya korek lagi tak jalan jugak. Letak air pun xjalan. Hati dah risau takut jadi pekak. Xnak la muda2 lagi dh pekak. Dh la nak kawin xlama lagi. Xpasai nt org ckp pengantin baru pekak......hah! Tak nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!! Malam tu terus xjadi nak p t…

Oh! Anak.... alahai Ibu dan Oh! Bapak..... Silap Siapa Kah??

dalam 3 minggu lepas ak berkesempatan melancong sekejap kat pinggir kota. alah  tak jauh mana mana pun.. ROB je.. 

menatang apa tu ROB?? Republik Of Besut la... (ntah mcm mana la terkeluar republik tu.. planet asing baru jumpa ke apa nih..~~)

di ROB ni ak datang buat keje, kat Pejabat Gigi Jerteh. adalah dalam 2 minggu gitu. nak menghabiskan saki baki kerja yang jauh2 dulu sementara nk masuk bulan puasa tahun ni.. boleh buat yang dekat2 pulak nanti.

so, kat sana ak stay la 2 tempat, minggu 1 ak duk Hotel One Utama betul2 duk tengah bandar dan minggu ke-2 pula duk Demong Beach Resort.  Pada ak ok la. harga boleh tahan dan berpatutan. (details nanti ak cerita di entry lain). 

kerja.. biasa la semua ada stress, penat lelah dengan peraturan baru, masalah dengan pihak staf lagi mcm2 la. tapi sebagai org yang di pertanggung jawabkan dengan kerja tu.. kita rilek2 sudeh la... mcm ada satu lagu tu.... 


rilek brader, brader rilek... rilek la............... mcm tu lah lebih kurang kan. 
so, after har…

Pengucapan Awam .. Public Speaking

Salam… ni adalah pengalaman ak yang ak nk kongsi semasa ak menghadiri kursus induksi di akademi audit di nilai bulan 2 aritu.. antara bnyak2 tajuk ak sengaja memilih tajuk ni sbb ak rasa dekat di hati, lagipun ak suka buku2 motivasi ni,so bila dekat di hati.. senang lah kita nk cari point n laksanakan tajuk yg diberi dengan jayanya..insyallah… Tapi ak mgaku gak r tajuk ni susah.. sbb hanya org yang boleh mendalami maksud tersirat je boleh cari point..kalau tak kelaut lah… hoho..apa yang penting adalah buat research sebaik mungkin.. sekarang ni semua maklumat di hujung jari je..senang je kan… Antara yg ak buat ialah mendengar pemidato2 negara yg hebat.. pelajar2 Universiti yag banyak je videonya dalam internet, dan dari situ kite boleh cedok sedikit sebyk idea yg MANTOP!! Dri mereka.tajuk yang ak pilih ialah… Menyelami komunikasi minda, jika sesiapa nk copy or guna utk buat pengucapan awam dipersilakan.. tapi sila link semula ke blog sy yer.. tq..~MENYELAMI KOMUNIKASI MINDA~
“ bissmilla…