Skip to main content

Duhai HTC ONE.... alahai Samsung Galaxy S4... dan CILAKE KO SETAN2!!!!.......



main kasar ko ye setan!.. kuat sungguh ko cucuk ak suruh beli HTC One ye.. 

" ala min, beli la.. beli la.. lawa tu.. dah la design menggiurkan, luaran aluminium plak tu.. cantik tu.....

beli la min.. beli la.. kalau xbeli nanti ko rugi min, menyesal tak sudah min.. beli la.. "

oh! tidak-tidak.. tak nak! tak nak!.. ak nak kawin la SETAN OII.. jangan hasut aku la... mahal tu woii SETAN!!.. 

" ala min.. tak mahal mana pun RM 2128 je min.. xmahal pun... kalau tak ada cash ko pakai je la KREDIT KAD ko tu.. nanti ko bayar la ansur2 tiap2 bulan min... beli la min.. beli la.. tak beli rugi nanti... " .... 

ish!.. ya ALLAH kuat kan la iman ku ini.. mintak la di jauhkan dari pembaziran ini YA ALLAH..
ak nk kawin la SETAN OII... nanti ak tak cukup duit nak kawin mcm mana? sapa nak tanggung??...

" ala min, nanti ko bayar la ansur2 bulan2.. apa dehal.. bukan bank nak suh bayar sekaligus pun kan... "

" canggih ko habak hang HTC One ni.. dah la guna OS Android terkini 4.2.2 Jelly Bean.. Kamera plak canggih.. xrugi ko beli min... beli la.. beli la.. confirm bergaya gila ko masa kawin nanti min.. " 

ce ko tgk gambar ni .. cantik kan!!.... ehhe






" kalau ko xnak ambik HTC ONE.. ko ambik la Samsung Galaxy S4.. sama juga OS dia 4.2.2 Jelly Bean. kamera mestila cantik 13MP tuuuuuuuuuuuu............. harga murah sikit dari HTC ONE.. ala  dekat-dekat2 nak cerah RM1999.00 je min.. xmahal mana pun.. beli la min.. beli la... "

tgk ni plak S4 dgn 13MP camera.. power min... 


" ce ko tgk perbandingan video kat bawah ni pasal 


HTC ONE vs Samsung Galaxy S4



" nanti sebelum balik kerja ko download la lagi video org review pasal HTC ONE dengan S4 ni kat Youtube. cnfirm ko xnyesal min.. nt ko download byk2 n tengok kat rumah yer min.. "

" kalau ko tak beli sekarang ni, lepas kawin belum tentu ko dapat beli, nanti bini ko tak bagi beli nanti, dia buat suara merajuk sikit tak nak ko beli. nak beli susu lampin anak lagi. beli min.. jangan tak beli... min. 
nanti tahun depan dah tak kuo model ni.. mesti ko nyesal sebab tak beli masa baru kuo ni.. "

" ko beli nanti mesti kawan2 ko jeles min, ye lah sebab ko sorg dah pakai henset canggih dari org lain.. mesti ko bangga kan.. beli la min.. beli la... confirm xnyesal min... "....



......................................................................................

ish!... SETAN nih!!... pergi jauh2 la oii... ak xnak la.. xde duit... xde duit ak cakap.... 
dah2 pergi jauh2 dari aku....  

pergi ko setan!! jangan sampai ak pasang mp3 AL-QURAN nanti kan, xpasal2 ko terbakar tetiba kan... 

dah pergi jauh2......


*begitu la monolog ak dgn diri sendiri dalam seminggu dua ni.. aih..... dilema sungguh YA ALLAH... kuat kan lah iman ku ini... :)  

tolong la.... ak nak kawin la SETANNNNNNNN OIIIIIIIIIIIIIIIIII................................

Comments

Popular posts from this blog

Telinga Tersumbat ? ?... hilang nikmat!!

Semalam selepas berbuka puasa saje tengok2 barang kat almari kabinet dapur umah tgk apa yang ada. Then terjumpa putik kapas dlm plastik. Ada la dalam 5, 6 batang. So tetiba tangan ni terasa gatai la plak nak mengorek telinga. Bila ingat2 balik last korek rasa nya setahun yang lepas..kuikuikui. :-P. Jadi tanpa membuang masa ak pun terus la menerjah ruang dalam telinga kanan ak dengan putik kapas tersebut. Masuk sebatang rasa bangga jap. Yer lah tgk sisa2 tahi telinga yang melekat kat putik kapas tersebut banyak kau.. Yela dh stahun tak korek kan.. Haha... Lepas tu ak masuk lagi sebatang n then tetiba telinga terus senyap. Berdengung je. Dengar bunyi pun mcm dengar tak dengar je. 
 ( putik kapas xelok korek telinga )
Ah sudah ak, korek punya korek lagi tak jalan jugak. Letak air pun xjalan. Hati dah risau takut jadi pekak. Xnak la muda2 lagi dh pekak. Dh la nak kawin xlama lagi. Xpasai nt org ckp pengantin baru pekak......hah! Tak nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!! Malam tu terus xjadi nak p t…

Cuci Telinga Tersumbat? Kembali Nikmat? bhg.1

Assalamualaikum W.B.T

Ya Allah lama sungguh tak kemaskini blog ni. dah hampir 4 tahun. mesti dah beranai -anai gamaknya.. 

setiap kali masuk bulan puasa je mesti post aku pasalTelinga Tersumbat?.. Hilang Nikmat??akan naik balik.. haha rupa - rupanya masih ramai lagi mengalami masalah yang sama dengan aku kot.. 

aku jadi syok balik bila ramai yang komen2 pasal telinga mereka yang tersumbat, nak buat macam mana, dah la puasa.. batal ke nanti dan so on... 

terasa "di hargai' pulak bila orang duk komen2 minta pendapat seolah - olah aku ni 'pakar' dalam bab itu, hakikatnya aku pun noob jugak sebab bukan bidang aku tu.. tapi aku melayan sahaja sebagai kawan2 dan sebagai manusia yang pernah sebaris mengalami masalah yang sama :D 

untuk post kali ni julung - julung2 kali nya aku nk buat 'survey' ada tak yang nak tau cara-cara kita cuci telinga yang tersumbat sendiri? supaya kembali bernikmat sendiri? alat apa nak guna? berapa kos dan sebagainya? 

kalau ada yang komen, nanti…

Pengucapan Awam .. Public Speaking

Salam… ni adalah pengalaman ak yang ak nk kongsi semasa ak menghadiri kursus induksi di akademi audit di nilai bulan 2 aritu.. antara bnyak2 tajuk ak sengaja memilih tajuk ni sbb ak rasa dekat di hati, lagipun ak suka buku2 motivasi ni,so bila dekat di hati.. senang lah kita nk cari point n laksanakan tajuk yg diberi dengan jayanya..insyallah… Tapi ak mgaku gak r tajuk ni susah.. sbb hanya org yang boleh mendalami maksud tersirat je boleh cari point..kalau tak kelaut lah… hoho..apa yang penting adalah buat research sebaik mungkin.. sekarang ni semua maklumat di hujung jari je..senang je kan… Antara yg ak buat ialah mendengar pemidato2 negara yg hebat.. pelajar2 Universiti yag banyak je videonya dalam internet, dan dari situ kite boleh cedok sedikit sebyk idea yg MANTOP!! Dri mereka.tajuk yang ak pilih ialah… Menyelami komunikasi minda, jika sesiapa nk copy or guna utk buat pengucapan awam dipersilakan.. tapi sila link semula ke blog sy yer.. tq..~MENYELAMI KOMUNIKASI MINDA~
“ bissmilla…