Skip to main content

Duhai HTC ONE.... alahai Samsung Galaxy S4... dan CILAKE KO SETAN2!!!!.......



main kasar ko ye setan!.. kuat sungguh ko cucuk ak suruh beli HTC One ye.. 

" ala min, beli la.. beli la.. lawa tu.. dah la design menggiurkan, luaran aluminium plak tu.. cantik tu.....

beli la min.. beli la.. kalau xbeli nanti ko rugi min, menyesal tak sudah min.. beli la.. "

oh! tidak-tidak.. tak nak! tak nak!.. ak nak kawin la SETAN OII.. jangan hasut aku la... mahal tu woii SETAN!!.. 

" ala min.. tak mahal mana pun RM 2128 je min.. xmahal pun... kalau tak ada cash ko pakai je la KREDIT KAD ko tu.. nanti ko bayar la ansur2 tiap2 bulan min... beli la min.. beli la.. tak beli rugi nanti... " .... 

ish!.. ya ALLAH kuat kan la iman ku ini.. mintak la di jauhkan dari pembaziran ini YA ALLAH..
ak nk kawin la SETAN OII... nanti ak tak cukup duit nak kawin mcm mana? sapa nak tanggung??...

" ala min, nanti ko bayar la ansur2 bulan2.. apa dehal.. bukan bank nak suh bayar sekaligus pun kan... "

" canggih ko habak hang HTC One ni.. dah la guna OS Android terkini 4.2.2 Jelly Bean.. Kamera plak canggih.. xrugi ko beli min... beli la.. beli la.. confirm bergaya gila ko masa kawin nanti min.. " 

ce ko tgk gambar ni .. cantik kan!!.... ehhe






" kalau ko xnak ambik HTC ONE.. ko ambik la Samsung Galaxy S4.. sama juga OS dia 4.2.2 Jelly Bean. kamera mestila cantik 13MP tuuuuuuuuuuuu............. harga murah sikit dari HTC ONE.. ala  dekat-dekat2 nak cerah RM1999.00 je min.. xmahal mana pun.. beli la min.. beli la... "

tgk ni plak S4 dgn 13MP camera.. power min... 


" ce ko tgk perbandingan video kat bawah ni pasal 


HTC ONE vs Samsung Galaxy S4



" nanti sebelum balik kerja ko download la lagi video org review pasal HTC ONE dengan S4 ni kat Youtube. cnfirm ko xnyesal min.. nt ko download byk2 n tengok kat rumah yer min.. "

" kalau ko tak beli sekarang ni, lepas kawin belum tentu ko dapat beli, nanti bini ko tak bagi beli nanti, dia buat suara merajuk sikit tak nak ko beli. nak beli susu lampin anak lagi. beli min.. jangan tak beli... min. 
nanti tahun depan dah tak kuo model ni.. mesti ko nyesal sebab tak beli masa baru kuo ni.. "

" ko beli nanti mesti kawan2 ko jeles min, ye lah sebab ko sorg dah pakai henset canggih dari org lain.. mesti ko bangga kan.. beli la min.. beli la... confirm xnyesal min... "....



......................................................................................

ish!... SETAN nih!!... pergi jauh2 la oii... ak xnak la.. xde duit... xde duit ak cakap.... 
dah2 pergi jauh2 dari aku....  

pergi ko setan!! jangan sampai ak pasang mp3 AL-QURAN nanti kan, xpasal2 ko terbakar tetiba kan... 

dah pergi jauh2......


*begitu la monolog ak dgn diri sendiri dalam seminggu dua ni.. aih..... dilema sungguh YA ALLAH... kuat kan lah iman ku ini... :)  

tolong la.... ak nak kawin la SETANNNNNNNN OIIIIIIIIIIIIIIIIII................................

Comments

Popular posts from this blog

Telinga Tersumbat ? ?... hilang nikmat!!

Semalam selepas berbuka puasa saje tengok2 barang kat almari kabinet dapur umah tgk apa yang ada. Then terjumpa putik kapas dlm plastik. Ada la dalam 5, 6 batang. So tetiba tangan ni terasa gatai la plak nak mengorek telinga. Bila ingat2 balik last korek rasa nya setahun yang lepas..kuikuikui. :-P. Jadi tanpa membuang masa ak pun terus la menerjah ruang dalam telinga kanan ak dengan putik kapas tersebut. Masuk sebatang rasa bangga jap. Yer lah tgk sisa2 tahi telinga yang melekat kat putik kapas tersebut banyak kau.. Yela dh stahun tak korek kan.. Haha... Lepas tu ak masuk lagi sebatang n then tetiba telinga terus senyap. Berdengung je. Dengar bunyi pun mcm dengar tak dengar je. 
 ( putik kapas xelok korek telinga )
Ah sudah ak, korek punya korek lagi tak jalan jugak. Letak air pun xjalan. Hati dah risau takut jadi pekak. Xnak la muda2 lagi dh pekak. Dh la nak kawin xlama lagi. Xpasai nt org ckp pengantin baru pekak......hah! Tak nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!! Malam tu terus xjadi nak p t…

Oh! Anak.... alahai Ibu dan Oh! Bapak..... Silap Siapa Kah??

dalam 3 minggu lepas ak berkesempatan melancong sekejap kat pinggir kota. alah  tak jauh mana mana pun.. ROB je.. 

menatang apa tu ROB?? Republik Of Besut la... (ntah mcm mana la terkeluar republik tu.. planet asing baru jumpa ke apa nih..~~)

di ROB ni ak datang buat keje, kat Pejabat Gigi Jerteh. adalah dalam 2 minggu gitu. nak menghabiskan saki baki kerja yang jauh2 dulu sementara nk masuk bulan puasa tahun ni.. boleh buat yang dekat2 pulak nanti.

so, kat sana ak stay la 2 tempat, minggu 1 ak duk Hotel One Utama betul2 duk tengah bandar dan minggu ke-2 pula duk Demong Beach Resort.  Pada ak ok la. harga boleh tahan dan berpatutan. (details nanti ak cerita di entry lain). 

kerja.. biasa la semua ada stress, penat lelah dengan peraturan baru, masalah dengan pihak staf lagi mcm2 la. tapi sebagai org yang di pertanggung jawabkan dengan kerja tu.. kita rilek2 sudeh la... mcm ada satu lagu tu.... 


rilek brader, brader rilek... rilek la............... mcm tu lah lebih kurang kan. 
so, after har…

Digi Internet Brodband ~ Limited Edition Prepaid Internet Turbo 3G Compatible

Salam kepada peminat2 ku semua..(ada peminat ke??) haha.. perasan lebih ak nih.. dah la lama tak update 2 bulan kot.. ni gara-gara PERASAN BUSY lah jadi mcm ni.. aish… tak pe… kali ni ak akan start rajin smula update.. moga2 lah kan.. hahaOk kali ni ak nk review sikit pasal tajuk ni “DiGi Internet Brodband”. Ok ni bukan yang pakai line nyer.. tapi prepaid sahaja.. kiranya kalau korang pakai tak delah nak terikat bayar bulan2.. b’coz tempoh ‘active’ dia berdasarkan bilangan hari bukan berapa jumlah kredit yang ada.. ok nk tahu lanjut Jom!! Baca lagi..
Dah lama sebenarnya ak usha-usha pasal broadband ni, semua provider ak terjah, baik Celcom, Maxis , My Happy hinggalah DiGi nih.. kalau ak nk ambik mana2 pon boleh je bukan ak tak mampu cuma ak nak cari yang lebih bgus je baik dri segi ‘Coverage’ (yang paling utama), speed dan harga dia. Sebabnya lagi ak nak pakai dekat “Samsung Galaxy Tab’ ak sahaja..Usha punya usha akhirnya ak beli gak Digi Brodbandni.. mungkin ada tertanya knpa ak ta…