Skip to main content

Kerana Dia... Ben Ashaari

Hmm... ak rasa dah byk bulan ak xupdate blog nie.. dan ak rasa berhabuk bersawang bagai dah...
ak plan nk biar je blog aku ni mcm blog ak yang lepas-lepas.. huhu~~

tapi..
kerana dia.. kerana dia..
ak rasa terpaku jap.. sebab apa tah menariknya pasal dia ni.. ak pon xtahu.. haha
ak terjumpa dia pon dalam link blog arifshah gak.. ala budak mesia yang femes memes kat Russia nun.. haha.. en arif ni ala view sikit pasal dia..
so dri situ lah ak mula2 view blog dia...

first time tu tgk biasa je.. xrasa apa2 pon.. suke tgk pon sbb bro ni badan tough kot... aish.. ak bukan gay ok.. cuma jeles je tgk bdn bro Ben Ashaari ni, bile la ak nk dapat mcm ni... kenyit

sejak ari tu, setiap pagi seblum ak buat keje, aku mesti bukak blog Ben Ashaari ni..
setiap cerita dia kat dalam tu, ak selongkar semua entry2 dia.. ak baca je...
kalau ikutan mmg xmenarik sangat mcm sesetengah blogger lain ckp.. tapi 1 je ak suke..
Ben Ashaari ni ikhlas!.. ikhlas menulis dri hati.. ak rasa ak dapat rasa.. sbb tu ak terus terpaku untuk terus setia menjadi follower blog dia... sengihnampakgigi..

bila dia bercerita ttg personal life dia, ak rasa mcm ak ada je kat sebelah dia, mcm duk alami sama2 dgn dia lah.. dia duk dlm train, lrt, erl.. n mcm2 lain.. ak rasa ak ada kat sebelah dia je.. haha
penangan blog Ben Ashaari sungguh... kenyit
mungkin jugak masa ak duk KL,Putrajaya dulu, ak selalu gak naik menatang tu jadi sedikit sebanyak ak leh selami jugak.. cewah.. peace

kerana dia jugak la.. keje aku lepas tu xjalan.. aish!!....
dri ak duk mula2 usha2 kul 8 pgi sampai lah kul 10, terpaku dpn laptop duk baca blog dia..
bos ak kat sebelah dh jeling semcam dah... tp ak buat don no jelah.... gelakguling

aduh mcm ak jatuh cinta lak dgn blog dia nie... hehe
apa2 pon bgi aku blog dia ni best, xkisah la byk segmen ke apa ke.. itu kreativti dia, so org lain dok dengki2 xleh wat pe gak kan.. xuntung satu sen pon, malah tambah dosa je...

semoga blog en Ben Ashaari nie terus ada la... ak tetap jadi follower dia wpun as silent reader oke.... nice2...

p/s: teringat blog femes dulu, tetiba je entry stop tetiba citer dah best dah tp masalah apa xthu owner dia senyap lak.. tp skunk dh aktif balik, tkejut tgk 1 entry lepas 3 bulan xupdate 450 lebih komen.. wow!! dahsyat!! klik sini nk tgk... :)

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Telinga Tersumbat ? ?... hilang nikmat!!

Semalam selepas berbuka puasa saje tengok2 barang kat almari kabinet dapur umah tgk apa yang ada. Then terjumpa putik kapas dlm plastik. Ada la dalam 5, 6 batang. So tetiba tangan ni terasa gatai la plak nak mengorek telinga. Bila ingat2 balik last korek rasa nya setahun yang lepas..kuikuikui. :-P. Jadi tanpa membuang masa ak pun terus la menerjah ruang dalam telinga kanan ak dengan putik kapas tersebut. Masuk sebatang rasa bangga jap. Yer lah tgk sisa2 tahi telinga yang melekat kat putik kapas tersebut banyak kau.. Yela dh stahun tak korek kan.. Haha... Lepas tu ak masuk lagi sebatang n then tetiba telinga terus senyap. Berdengung je. Dengar bunyi pun mcm dengar tak dengar je. 
 ( putik kapas xelok korek telinga )
Ah sudah ak, korek punya korek lagi tak jalan jugak. Letak air pun xjalan. Hati dah risau takut jadi pekak. Xnak la muda2 lagi dh pekak. Dh la nak kawin xlama lagi. Xpasai nt org ckp pengantin baru pekak......hah! Tak nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!! Malam tu terus xjadi nak p t…

Cuci Telinga Tersumbat? Kembali Nikmat? bhg.1

Assalamualaikum W.B.T

Ya Allah lama sungguh tak kemaskini blog ni. dah hampir 4 tahun. mesti dah beranai -anai gamaknya.. 

setiap kali masuk bulan puasa je mesti post aku pasalTelinga Tersumbat?.. Hilang Nikmat??akan naik balik.. haha rupa - rupanya masih ramai lagi mengalami masalah yang sama dengan aku kot.. 

aku jadi syok balik bila ramai yang komen2 pasal telinga mereka yang tersumbat, nak buat macam mana, dah la puasa.. batal ke nanti dan so on... 

terasa "di hargai' pulak bila orang duk komen2 minta pendapat seolah - olah aku ni 'pakar' dalam bab itu, hakikatnya aku pun noob jugak sebab bukan bidang aku tu.. tapi aku melayan sahaja sebagai kawan2 dan sebagai manusia yang pernah sebaris mengalami masalah yang sama :D 

untuk post kali ni julung - julung2 kali nya aku nk buat 'survey' ada tak yang nak tau cara-cara kita cuci telinga yang tersumbat sendiri? supaya kembali bernikmat sendiri? alat apa nak guna? berapa kos dan sebagainya? 

kalau ada yang komen, nanti…

Pengucapan Awam .. Public Speaking

Salam… ni adalah pengalaman ak yang ak nk kongsi semasa ak menghadiri kursus induksi di akademi audit di nilai bulan 2 aritu.. antara bnyak2 tajuk ak sengaja memilih tajuk ni sbb ak rasa dekat di hati, lagipun ak suka buku2 motivasi ni,so bila dekat di hati.. senang lah kita nk cari point n laksanakan tajuk yg diberi dengan jayanya..insyallah… Tapi ak mgaku gak r tajuk ni susah.. sbb hanya org yang boleh mendalami maksud tersirat je boleh cari point..kalau tak kelaut lah… hoho..apa yang penting adalah buat research sebaik mungkin.. sekarang ni semua maklumat di hujung jari je..senang je kan… Antara yg ak buat ialah mendengar pemidato2 negara yg hebat.. pelajar2 Universiti yag banyak je videonya dalam internet, dan dari situ kite boleh cedok sedikit sebyk idea yg MANTOP!! Dri mereka.tajuk yang ak pilih ialah… Menyelami komunikasi minda, jika sesiapa nk copy or guna utk buat pengucapan awam dipersilakan.. tapi sila link semula ke blog sy yer.. tq..~MENYELAMI KOMUNIKASI MINDA~
“ bissmilla…