Skip to main content

Kerana Dia... Ben Ashaari

Hmm... ak rasa dah byk bulan ak xupdate blog nie.. dan ak rasa berhabuk bersawang bagai dah...
ak plan nk biar je blog aku ni mcm blog ak yang lepas-lepas.. huhu~~

tapi..
kerana dia.. kerana dia..
ak rasa terpaku jap.. sebab apa tah menariknya pasal dia ni.. ak pon xtahu.. haha
ak terjumpa dia pon dalam link blog arifshah gak.. ala budak mesia yang femes memes kat Russia nun.. haha.. en arif ni ala view sikit pasal dia..
so dri situ lah ak mula2 view blog dia...

first time tu tgk biasa je.. xrasa apa2 pon.. suke tgk pon sbb bro ni badan tough kot... aish.. ak bukan gay ok.. cuma jeles je tgk bdn bro Ben Ashaari ni, bile la ak nk dapat mcm ni... kenyit

sejak ari tu, setiap pagi seblum ak buat keje, aku mesti bukak blog Ben Ashaari ni..
setiap cerita dia kat dalam tu, ak selongkar semua entry2 dia.. ak baca je...
kalau ikutan mmg xmenarik sangat mcm sesetengah blogger lain ckp.. tapi 1 je ak suke..
Ben Ashaari ni ikhlas!.. ikhlas menulis dri hati.. ak rasa ak dapat rasa.. sbb tu ak terus terpaku untuk terus setia menjadi follower blog dia... sengihnampakgigi..

bila dia bercerita ttg personal life dia, ak rasa mcm ak ada je kat sebelah dia, mcm duk alami sama2 dgn dia lah.. dia duk dlm train, lrt, erl.. n mcm2 lain.. ak rasa ak ada kat sebelah dia je.. haha
penangan blog Ben Ashaari sungguh... kenyit
mungkin jugak masa ak duk KL,Putrajaya dulu, ak selalu gak naik menatang tu jadi sedikit sebanyak ak leh selami jugak.. cewah.. peace

kerana dia jugak la.. keje aku lepas tu xjalan.. aish!!....
dri ak duk mula2 usha2 kul 8 pgi sampai lah kul 10, terpaku dpn laptop duk baca blog dia..
bos ak kat sebelah dh jeling semcam dah... tp ak buat don no jelah.... gelakguling

aduh mcm ak jatuh cinta lak dgn blog dia nie... hehe
apa2 pon bgi aku blog dia ni best, xkisah la byk segmen ke apa ke.. itu kreativti dia, so org lain dok dengki2 xleh wat pe gak kan.. xuntung satu sen pon, malah tambah dosa je...

semoga blog en Ben Ashaari nie terus ada la... ak tetap jadi follower dia wpun as silent reader oke.... nice2...

p/s: teringat blog femes dulu, tetiba je entry stop tetiba citer dah best dah tp masalah apa xthu owner dia senyap lak.. tp skunk dh aktif balik, tkejut tgk 1 entry lepas 3 bulan xupdate 450 lebih komen.. wow!! dahsyat!! klik sini nk tgk... :)

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Telinga Tersumbat ? ?... hilang nikmat!!

Semalam selepas berbuka puasa saje tengok2 barang kat almari kabinet dapur umah tgk apa yang ada. Then terjumpa putik kapas dlm plastik. Ada la dalam 5, 6 batang. So tetiba tangan ni terasa gatai la plak nak mengorek telinga. Bila ingat2 balik last korek rasa nya setahun yang lepas..kuikuikui. :-P. Jadi tanpa membuang masa ak pun terus la menerjah ruang dalam telinga kanan ak dengan putik kapas tersebut. Masuk sebatang rasa bangga jap. Yer lah tgk sisa2 tahi telinga yang melekat kat putik kapas tersebut banyak kau.. Yela dh stahun tak korek kan.. Haha... Lepas tu ak masuk lagi sebatang n then tetiba telinga terus senyap. Berdengung je. Dengar bunyi pun mcm dengar tak dengar je. 
 ( putik kapas xelok korek telinga )
Ah sudah ak, korek punya korek lagi tak jalan jugak. Letak air pun xjalan. Hati dah risau takut jadi pekak. Xnak la muda2 lagi dh pekak. Dh la nak kawin xlama lagi. Xpasai nt org ckp pengantin baru pekak......hah! Tak nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!! Malam tu terus xjadi nak p t…

Oh! Anak.... alahai Ibu dan Oh! Bapak..... Silap Siapa Kah??

dalam 3 minggu lepas ak berkesempatan melancong sekejap kat pinggir kota. alah  tak jauh mana mana pun.. ROB je.. 

menatang apa tu ROB?? Republik Of Besut la... (ntah mcm mana la terkeluar republik tu.. planet asing baru jumpa ke apa nih..~~)

di ROB ni ak datang buat keje, kat Pejabat Gigi Jerteh. adalah dalam 2 minggu gitu. nak menghabiskan saki baki kerja yang jauh2 dulu sementara nk masuk bulan puasa tahun ni.. boleh buat yang dekat2 pulak nanti.

so, kat sana ak stay la 2 tempat, minggu 1 ak duk Hotel One Utama betul2 duk tengah bandar dan minggu ke-2 pula duk Demong Beach Resort.  Pada ak ok la. harga boleh tahan dan berpatutan. (details nanti ak cerita di entry lain). 

kerja.. biasa la semua ada stress, penat lelah dengan peraturan baru, masalah dengan pihak staf lagi mcm2 la. tapi sebagai org yang di pertanggung jawabkan dengan kerja tu.. kita rilek2 sudeh la... mcm ada satu lagu tu.... 


rilek brader, brader rilek... rilek la............... mcm tu lah lebih kurang kan. 
so, after har…

Pengucapan Awam .. Public Speaking

Salam… ni adalah pengalaman ak yang ak nk kongsi semasa ak menghadiri kursus induksi di akademi audit di nilai bulan 2 aritu.. antara bnyak2 tajuk ak sengaja memilih tajuk ni sbb ak rasa dekat di hati, lagipun ak suka buku2 motivasi ni,so bila dekat di hati.. senang lah kita nk cari point n laksanakan tajuk yg diberi dengan jayanya..insyallah… Tapi ak mgaku gak r tajuk ni susah.. sbb hanya org yang boleh mendalami maksud tersirat je boleh cari point..kalau tak kelaut lah… hoho..apa yang penting adalah buat research sebaik mungkin.. sekarang ni semua maklumat di hujung jari je..senang je kan… Antara yg ak buat ialah mendengar pemidato2 negara yg hebat.. pelajar2 Universiti yag banyak je videonya dalam internet, dan dari situ kite boleh cedok sedikit sebyk idea yg MANTOP!! Dri mereka.tajuk yang ak pilih ialah… Menyelami komunikasi minda, jika sesiapa nk copy or guna utk buat pengucapan awam dipersilakan.. tapi sila link semula ke blog sy yer.. tq..~MENYELAMI KOMUNIKASI MINDA~
“ bissmilla…