Skip to main content

BEN ASHAARI BLOG


lama ak duk tgk je blog ben nie.. ak k try gak la.. saje suka suki je.. if korg nk tuh g klik kat header neh.. okeh.. kenyit

berapa kali update n sehari ada berapa?
ntah.. ekcely xtetap sgt, sbb ikut atas mood, kalau rajin byk la entry n kalau malas seminggu sekali tu kira rajin dah sgt.. haha kekangan masa takde kot..
skunk entry dh post ada la dlm 25, tag atas mcm2.. :)

kenapa minat masuk bloglist?
well tak minat sgt pon.. aci tak camtu? hehe.. nk merapatkan hubungan dgn mber2 blogger je.. biar la ada org masuk blog kite baca kisah2 kite, ni tak syok sendri je.. xbest2..
mana tahu dgn bloglish ni dpt ramai lagi kawan.. kwn xsmtinya dlm dunia nyata, dunia maya pon kawan, asal kan semua ikhlas berkwn.. ngeh2!!

bila blog dh popular nk wat apa?
erm.. xthu lagi dh popular bru nk pk.. haha...
kalu dh pop kot, turun la bantu kwn2 pop sekali dgn kite, biar sama2 pop.. xkisahla kt maya ni ke.. asal pop gitu kan, bgus dah... haha pah tu wat r event kat luo cam ari kuarga ke, men bowling ke, percutian ke n panggil reramai org turun skli, tjuannya spy dpt rapatkan lagi hbngn antra blogger.. best tak??

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Telinga Tersumbat ? ?... hilang nikmat!!

Semalam selepas berbuka puasa saje tengok2 barang kat almari kabinet dapur umah tgk apa yang ada. Then terjumpa putik kapas dlm plastik. Ada la dalam 5, 6 batang. So tetiba tangan ni terasa gatai la plak nak mengorek telinga. Bila ingat2 balik last korek rasa nya setahun yang lepas..kuikuikui. :-P. Jadi tanpa membuang masa ak pun terus la menerjah ruang dalam telinga kanan ak dengan putik kapas tersebut. Masuk sebatang rasa bangga jap. Yer lah tgk sisa2 tahi telinga yang melekat kat putik kapas tersebut banyak kau.. Yela dh stahun tak korek kan.. Haha... Lepas tu ak masuk lagi sebatang n then tetiba telinga terus senyap. Berdengung je. Dengar bunyi pun mcm dengar tak dengar je. 
 ( putik kapas xelok korek telinga )
Ah sudah ak, korek punya korek lagi tak jalan jugak. Letak air pun xjalan. Hati dah risau takut jadi pekak. Xnak la muda2 lagi dh pekak. Dh la nak kawin xlama lagi. Xpasai nt org ckp pengantin baru pekak......hah! Tak nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!! Malam tu terus xjadi nak p t…

Cuci Telinga Tersumbat? Kembali Nikmat? bhg.1

Assalamualaikum W.B.T

Ya Allah lama sungguh tak kemaskini blog ni. dah hampir 4 tahun. mesti dah beranai -anai gamaknya.. 

setiap kali masuk bulan puasa je mesti post aku pasalTelinga Tersumbat?.. Hilang Nikmat??akan naik balik.. haha rupa - rupanya masih ramai lagi mengalami masalah yang sama dengan aku kot.. 

aku jadi syok balik bila ramai yang komen2 pasal telinga mereka yang tersumbat, nak buat macam mana, dah la puasa.. batal ke nanti dan so on... 

terasa "di hargai' pulak bila orang duk komen2 minta pendapat seolah - olah aku ni 'pakar' dalam bab itu, hakikatnya aku pun noob jugak sebab bukan bidang aku tu.. tapi aku melayan sahaja sebagai kawan2 dan sebagai manusia yang pernah sebaris mengalami masalah yang sama :D 

untuk post kali ni julung - julung2 kali nya aku nk buat 'survey' ada tak yang nak tau cara-cara kita cuci telinga yang tersumbat sendiri? supaya kembali bernikmat sendiri? alat apa nak guna? berapa kos dan sebagainya? 

kalau ada yang komen, nanti…

Pengucapan Awam .. Public Speaking

Salam… ni adalah pengalaman ak yang ak nk kongsi semasa ak menghadiri kursus induksi di akademi audit di nilai bulan 2 aritu.. antara bnyak2 tajuk ak sengaja memilih tajuk ni sbb ak rasa dekat di hati, lagipun ak suka buku2 motivasi ni,so bila dekat di hati.. senang lah kita nk cari point n laksanakan tajuk yg diberi dengan jayanya..insyallah… Tapi ak mgaku gak r tajuk ni susah.. sbb hanya org yang boleh mendalami maksud tersirat je boleh cari point..kalau tak kelaut lah… hoho..apa yang penting adalah buat research sebaik mungkin.. sekarang ni semua maklumat di hujung jari je..senang je kan… Antara yg ak buat ialah mendengar pemidato2 negara yg hebat.. pelajar2 Universiti yag banyak je videonya dalam internet, dan dari situ kite boleh cedok sedikit sebyk idea yg MANTOP!! Dri mereka.tajuk yang ak pilih ialah… Menyelami komunikasi minda, jika sesiapa nk copy or guna utk buat pengucapan awam dipersilakan.. tapi sila link semula ke blog sy yer.. tq..~MENYELAMI KOMUNIKASI MINDA~
“ bissmilla…