Skip to main content

MinGGu OriEnTasi AccOunt 6,7 hb8 , 2010



















~~FuHHHHHhh.......~~~ 

2 ari nie penat sungguh, letih sampai ke malam....
tersangat sgt la memenatkan... sggup berkorban masa demi adik2 junior.. hehe :))
adoi, bayangkan ari jumaat dri tgh ari sampai ke ptg.. kmdian malam sambg plak smpai kul 2 pgi.... 

~~ jumaat ptg, kul3 spttnya dh start LDK ice breaking tp ntah mcm mana timing lari la plak.. huhu ter paksa la kul 3.30 bru startnya... huhu
  • kul 4 bru la nak start men sukaneka plak kt pantai tok jembal. ak dgn group ak dh siap2 ready kat pantai dah, setupkan apa2 yg ptt utk bdk2 junior.. tapi yg failnya.. PA system 1 pon xde.... huhu terpaksa la kami semua duk jerit2 bgi arahan kt budak junior... dorg biasalah.. byk sgt karenahnya.. dh bg arahan duk tanya2 lagi... huhu penat mental btol la.. haha.. tpi xpe layan jer.. :))
  • sukaneka mcm2 ada... cari guli dlm pasir.. byg kan budk2 nie menggali mcm penyu nak bertelur.. haha kelakar btul lah.. kalu jumpa xpe la jgk.. nie nth bpe minit dorg duk cri xjumpa2..kesian btol la... mmg nasib korg la... hahha
  • pahtu lak game sedut air dlm botol.. kami sengaja letakkan air laut... haha ambik!! ko air LAUT br ko tahu masin ke tak masuk mulut tu.. pastu straw tu kami tebuk2 bgi bocor.. sengaja nk suh dorg xdpt sedut.. haha mcm2 ragam la dorg nie.. xpe janji dorg enjoy.. :))
  • game lain main tarik tali, tiup tepung cmpur kopi.. boleh tahan gak la... kami ajk sukaneka nie duk gelak2 jer.. yer r xleh tension sgt sbb nie tuk suke2 jer... nt kan xpepasal bdk2 junior simpan dendam lak kt senior.. hehe
  • game last nie plg best.. baling belon. kat dlm telur tu sengaja kami letakkan mcm2 air la...air budu.. budu+telur, kunyit, sirap, kicap, dll lagi la.ni semua IDEA Nasir n Hafiz... ak just perhati jer.. :)) .... mmg plan nak pedajalkan kt budak junior la... tp ALLAH tu MAHA BERKUASA.. plan xmenjadila... xpecah pon spti d harap2kan... mmg budk junior bernasib baik la.. xpe2.. hehe
  • dah bis nie smua balik.. mlm smbg balik... :))
~~JUmaat , 8mlm - 1.00pg
  • mlm nie junior mmg terkena la... haha mcm2 dorg buat dajal kt dorg,, kesian plak tgk... ada ke salah stu kounter dorg kenakan bdk junior, mekap kan muka pakai TEPUNG+KUNYIT n basuh dengan air... kuning abis muka dorg ko.. hahaha ak tgk pon nk tergelak jer.... kahkhkhkhkahkahakhaka... :))
  • game nie ak xfaham sgt, sbb sbki perancangnya.. main2 kounter2.... ak kena jaga kounter SerABAI>>>> kounter bertali-tali... ak nyer task senang jer.. aku IKAT je semua budk2 nie dgn fasi2 sekali dgn tali dgn syrat xleh gigit, xleh bukak ikatan... tapi kena lepaskan guna akal.. hahaha bru dorg tahu susah xsusah nak lepaskan.. dgn fasi2 berpeloh2... wakakkaka.. nasibla korg...
  • satu kounter lagi best...nie wani punya idea.. xleh wat task kena makan bwang putih...hahaha tahu la korang lepas mkn bwg putih tu bau mulut sekor2 mcm puaka.. hahaha... dgn fasi2 pon kena makan... bussssuuuukkkkkk!!! :)) se lagi kena buat sifir KATAK!! ni idea BOB, mana la dia dpt idea nie.. tpi best r... hahaha
  • kaunter lelain ak xpasti sbb lupa nk g jenguk plak....
  • last skali game ape tah main dadu... ak pon xfhm sgt.. layan jer..tgk bdk2 junior memain...:))
~~ abis la.. utuk ari jumaat... fuhh~~ penat weh nk pastikan semua ikot planning.. pengarah prgram pon, bukan main muka ketat jer sepanjng hari... nk bergambo pon..org takut nak ambik... haha nasib ko la ezir.. kuikuikui

~~SaBtu 8.00 mlm

malam kebudayaan.. time utk bdk2 junior wat persembahan.. ak xtahu nk komen apa sbb dorg nyer cam sama jer.. guna lagu kmdian menari2.... adush!! cam bosan ada.. ak byk turun tulung kekwan duk bakar ayam kt bwh... coz lepas mkn budak2 junior kena bagi makan.. cian la kt dorg lapo sgt.. siap2la apa yg patut...

nth mcm mana la mknan boleh xcukup plop... huhu xtahu la salah siapa... huhu..

~~ UTuK keseluruhan program nie aku rasa ok la... boleh jer. ak pon rasa terhibur..biar r program fail pon.. timing lari pon... tp bagi ak kita dh cuba sedaya upaya utk pastikan program bjaya dgn jaya... lari perancangan..itu semua kuasa tuhan... huhu
if kalau aku ada lagi sana.. insyaallah aku sggp join lagi.. tapi syg.... semuanya hanya tinggal kenangan buat aku di UMT>> uwaawaawawaawa ;((

Comments

Popular posts from this blog

Telinga Tersumbat ? ?... hilang nikmat!!

Semalam selepas berbuka puasa saje tengok2 barang kat almari kabinet dapur umah tgk apa yang ada. Then terjumpa putik kapas dlm plastik. Ada la dalam 5, 6 batang. So tetiba tangan ni terasa gatai la plak nak mengorek telinga. Bila ingat2 balik last korek rasa nya setahun yang lepas..kuikuikui. :-P. Jadi tanpa membuang masa ak pun terus la menerjah ruang dalam telinga kanan ak dengan putik kapas tersebut. Masuk sebatang rasa bangga jap. Yer lah tgk sisa2 tahi telinga yang melekat kat putik kapas tersebut banyak kau.. Yela dh stahun tak korek kan.. Haha... Lepas tu ak masuk lagi sebatang n then tetiba telinga terus senyap. Berdengung je. Dengar bunyi pun mcm dengar tak dengar je. 
 ( putik kapas xelok korek telinga )
Ah sudah ak, korek punya korek lagi tak jalan jugak. Letak air pun xjalan. Hati dah risau takut jadi pekak. Xnak la muda2 lagi dh pekak. Dh la nak kawin xlama lagi. Xpasai nt org ckp pengantin baru pekak......hah! Tak nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!! Malam tu terus xjadi nak p t…

Oh! Anak.... alahai Ibu dan Oh! Bapak..... Silap Siapa Kah??

dalam 3 minggu lepas ak berkesempatan melancong sekejap kat pinggir kota. alah  tak jauh mana mana pun.. ROB je.. 

menatang apa tu ROB?? Republik Of Besut la... (ntah mcm mana la terkeluar republik tu.. planet asing baru jumpa ke apa nih..~~)

di ROB ni ak datang buat keje, kat Pejabat Gigi Jerteh. adalah dalam 2 minggu gitu. nak menghabiskan saki baki kerja yang jauh2 dulu sementara nk masuk bulan puasa tahun ni.. boleh buat yang dekat2 pulak nanti.

so, kat sana ak stay la 2 tempat, minggu 1 ak duk Hotel One Utama betul2 duk tengah bandar dan minggu ke-2 pula duk Demong Beach Resort.  Pada ak ok la. harga boleh tahan dan berpatutan. (details nanti ak cerita di entry lain). 

kerja.. biasa la semua ada stress, penat lelah dengan peraturan baru, masalah dengan pihak staf lagi mcm2 la. tapi sebagai org yang di pertanggung jawabkan dengan kerja tu.. kita rilek2 sudeh la... mcm ada satu lagu tu.... 


rilek brader, brader rilek... rilek la............... mcm tu lah lebih kurang kan. 
so, after har…

Pengucapan Awam .. Public Speaking

Salam… ni adalah pengalaman ak yang ak nk kongsi semasa ak menghadiri kursus induksi di akademi audit di nilai bulan 2 aritu.. antara bnyak2 tajuk ak sengaja memilih tajuk ni sbb ak rasa dekat di hati, lagipun ak suka buku2 motivasi ni,so bila dekat di hati.. senang lah kita nk cari point n laksanakan tajuk yg diberi dengan jayanya..insyallah… Tapi ak mgaku gak r tajuk ni susah.. sbb hanya org yang boleh mendalami maksud tersirat je boleh cari point..kalau tak kelaut lah… hoho..apa yang penting adalah buat research sebaik mungkin.. sekarang ni semua maklumat di hujung jari je..senang je kan… Antara yg ak buat ialah mendengar pemidato2 negara yg hebat.. pelajar2 Universiti yag banyak je videonya dalam internet, dan dari situ kite boleh cedok sedikit sebyk idea yg MANTOP!! Dri mereka.tajuk yang ak pilih ialah… Menyelami komunikasi minda, jika sesiapa nk copy or guna utk buat pengucapan awam dipersilakan.. tapi sila link semula ke blog sy yer.. tq..~MENYELAMI KOMUNIKASI MINDA~
“ bissmilla…