Skip to main content

~impian Ku tercapai... :)~

salam... hai.. lama x update blog nie.. dah masuk sebulan lebih kot... hohoo ntah la otak tetiba je jadi beku.. xtahu nak tulis apa.. dulu masa nk wat blog xcited sgt nk update itulah ini lah... nak bagi tau kat seme org apa yang ak buat kan.. last2 hampeh senyap gitu je.. sengihnampakgigi hopefully idup lagi lah blog nie kan... nie pon ak xtahu nak citer cuma bosan2 ak tulis lah sikit benda apa yang ak ada sepanjang ak menyepi ni kan.. huhu~~ senyumkenyit akhirnya selepas bertahun lamanya ak mengidamkan...tercapai gak impian ak nak memiliki sebijik 2 kete... bila melihatkan member yang dah keje bergaya nya ada kete, tercabar gak nk pakai kete... hehehe tepat 12.12.2010 akhirnya kete ak sampai lah jugk di tangan ku ini... berbangga sungguh rasa.. mcm dpt bini kot..kalau ada bini ak rasa lagi sayang kat kete lagi aku peluk... hahahaha sengihnampakgigi

"persona elegance TBB 6229"

setakat ni ak pakai ok lah... xde lagi masalah.. tapi standard lah kete malaysia kan... bunyi2 tu biasa.. hopefully xde la kena kat ak ... doa
lepas ni leh la ronda2 semalaysia n ajak awek2 p jejalan. ye dak.. ahha gelakguling

lepas tu menyusul lak kamera yang ak duk tunggu2 lama nie... kalau dulu student nak beli mahal doh.. beribu2.. nie dah keje.. apa lagi nak kan.. sambar lah dulu sebelum dtg komitment lelain.. haha

NIKON DSLR D3100

amacam teruja tak... haha ak pon first dpt nie teruja kot.. susah tol nak dpt benda alah ni.. sold out sokmo... finallay dpt gak.. ok puas ati!:eheh:

haha.. itu lah sebabnya ak senyap je xmenulis entry baru, selain sibuk dgn urusan kerja, sibuk dgn benda alah nie lah... iyerlah benda baru kan.. mesti la sayang... ehhe

apa2... kite jupe lagi... cou...

sengihnampakgigipucca_love_06:astig:

Comments

Popular posts from this blog

Telinga Tersumbat ? ?... hilang nikmat!!

Semalam selepas berbuka puasa saje tengok2 barang kat almari kabinet dapur umah tgk apa yang ada. Then terjumpa putik kapas dlm plastik. Ada la dalam 5, 6 batang. So tetiba tangan ni terasa gatai la plak nak mengorek telinga. Bila ingat2 balik last korek rasa nya setahun yang lepas..kuikuikui. :-P. Jadi tanpa membuang masa ak pun terus la menerjah ruang dalam telinga kanan ak dengan putik kapas tersebut. Masuk sebatang rasa bangga jap. Yer lah tgk sisa2 tahi telinga yang melekat kat putik kapas tersebut banyak kau.. Yela dh stahun tak korek kan.. Haha... Lepas tu ak masuk lagi sebatang n then tetiba telinga terus senyap. Berdengung je. Dengar bunyi pun mcm dengar tak dengar je. 
 ( putik kapas xelok korek telinga )
Ah sudah ak, korek punya korek lagi tak jalan jugak. Letak air pun xjalan. Hati dah risau takut jadi pekak. Xnak la muda2 lagi dh pekak. Dh la nak kawin xlama lagi. Xpasai nt org ckp pengantin baru pekak......hah! Tak nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!! Malam tu terus xjadi nak p t…

Cuci Telinga Tersumbat? Kembali Nikmat? bhg.1

Assalamualaikum W.B.T

Ya Allah lama sungguh tak kemaskini blog ni. dah hampir 4 tahun. mesti dah beranai -anai gamaknya.. 

setiap kali masuk bulan puasa je mesti post aku pasalTelinga Tersumbat?.. Hilang Nikmat??akan naik balik.. haha rupa - rupanya masih ramai lagi mengalami masalah yang sama dengan aku kot.. 

aku jadi syok balik bila ramai yang komen2 pasal telinga mereka yang tersumbat, nak buat macam mana, dah la puasa.. batal ke nanti dan so on... 

terasa "di hargai' pulak bila orang duk komen2 minta pendapat seolah - olah aku ni 'pakar' dalam bab itu, hakikatnya aku pun noob jugak sebab bukan bidang aku tu.. tapi aku melayan sahaja sebagai kawan2 dan sebagai manusia yang pernah sebaris mengalami masalah yang sama :D 

untuk post kali ni julung - julung2 kali nya aku nk buat 'survey' ada tak yang nak tau cara-cara kita cuci telinga yang tersumbat sendiri? supaya kembali bernikmat sendiri? alat apa nak guna? berapa kos dan sebagainya? 

kalau ada yang komen, nanti…

Pengucapan Awam .. Public Speaking

Salam… ni adalah pengalaman ak yang ak nk kongsi semasa ak menghadiri kursus induksi di akademi audit di nilai bulan 2 aritu.. antara bnyak2 tajuk ak sengaja memilih tajuk ni sbb ak rasa dekat di hati, lagipun ak suka buku2 motivasi ni,so bila dekat di hati.. senang lah kita nk cari point n laksanakan tajuk yg diberi dengan jayanya..insyallah… Tapi ak mgaku gak r tajuk ni susah.. sbb hanya org yang boleh mendalami maksud tersirat je boleh cari point..kalau tak kelaut lah… hoho..apa yang penting adalah buat research sebaik mungkin.. sekarang ni semua maklumat di hujung jari je..senang je kan… Antara yg ak buat ialah mendengar pemidato2 negara yg hebat.. pelajar2 Universiti yag banyak je videonya dalam internet, dan dari situ kite boleh cedok sedikit sebyk idea yg MANTOP!! Dri mereka.tajuk yang ak pilih ialah… Menyelami komunikasi minda, jika sesiapa nk copy or guna utk buat pengucapan awam dipersilakan.. tapi sila link semula ke blog sy yer.. tq..~MENYELAMI KOMUNIKASI MINDA~
“ bissmilla…